5 verrassende redenen om beurzen in Polen te bezoeken

Als je werkzaam bent in de babymarkt is het bijwonen van beurzen een must. We gaan naar Keulen, Hong Kong, Canton of evenementen in ons eigen land. Maar heb je er ooit aan gedacht om een beurs in Polen te bezoeken? Er zijn tenminste vijf redenen waarom je dit zou moeten overwegen.

1. Veelbelovende markt
Laten we beginnen met de cijfers. Polen is het zesde grootste land van de Europese Unie en de nummer 1 in Oost-Europa (met uitzondering van Oekraïne, dat geen EU-lidstaat is). Polen telt 38,2 miljoen inwoners en 10% van hen zijn kinderen tussen de 0 en 10 jaar oud. Elk jaar worden er bijna 400.000 baby’s geboren.

2. Toegang tot Oost-Europa
Kleinere Oost-Europese landen, zoals Tsjechië, Slowakije, Hongarije en de Baltische staten, beschikken vaak niet over genoeg marktpotentie om hele containers te bestellen. Dat is de reden waarom grote Poolse leveranciers ook leveren aan deze landen en daarbuiten. Toys R Us kwam op de Poolse markt in 2011 en gaf aan dat als ze hier slagen, ze zeker willen uitbreiden naar andere buurlanden.

marek

3. Dynamische groei
De beurs in Kielce groeit erg snel. Dit jaar, de 4e editie, telde de beurs 146 standhouders (in 2012: 71) en 2.500 vakbezoekers (in 2012: 1.300). Na het succes van de laatste editie, besloten de organisatoren van de Kielce het roer om te gooien; tot 2013 was de beurs bestemd voor professionals én consumenten.

4. Professionele organisatoren
Ben je bang voor het ‘Wilde Oosten’? Dit betekent dat je in stereotypen gelooft en niet in feiten. Kielce Fairs staat op de tweede plaats als je naar de beurzen kijkt in centraal Oost-Europa. Ze hebben net een nieuw congrescentrum gebouwd met een multi-level parking. Er worden bijna 70 evenementen per jaar georganiseerd.

5. Lage prijzen, lage risico’s
Je hoeft geen lening af te sluiten om aan de beurs deel te nemen. Standruimte kost slechts zo’n 50 euro per vierkante meter. Een kamer in een driesterren hotel kost inclusief ontbijt ook zo’n 50 euro.

Zelfs als je zelf niet van plan bent om deel te nemen is een bezoek aan de vakbeurs de moeite waard.

Door Marek Jankowski van Branza Dziecieca, lid BCMI

Dit is een gedeelte uit het verschenen artikel in BabyWereld.2 reacties op “5 verrassende redenen om beurzen in Polen te bezoeken