De genomineerden voor Speelgoed van het Jaar

speelgoed-van-het-jaar-2015-copyright-trotse-moeders-1-580x435

Vandaag heeft de vakjury bekend gemaakt wie de genomineerden zijn voor Speelgoed van het Jaar 2015. Bij het nomineren van dit speelgoed is er gelet op verschillende aspecten, namelijk:

  • Technische kwaliteit van het artikel
  • Verpakking
  • Vormgeving
  • Grafische verzorging en kleur
  • Speelwaarde
  • Originaliteit
  • Aanwezigheid van een duidelijke, Nederlandstalige handleiding (indien van toepassing)
  • Algemene verkrijgbaarheid in de speelgoedhandel
  • Prijs / kwaliteit verhouding

De vakjury kiest ieder jaar vier of vijf artikelen die worden genomineerd. Deze vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: inkopers, speelgoeddeskundigen en journalisten. Na het beoordelen van deze punten zijn dan ook de volgende producten genomineerd in de categorie nul tot drie jaar. Op 4 november zal de winnaar bekend worden gemaakt.

1. Fisher-Price Dansende BeatBoFISHER-PRICE--Learning-Robot

Met de dansende BeatBo maakt het kindje op een speelse manier kennis met letters, tellen, muziek, kleuren, oorzaak en gevolg en nog veel meer. Door op de buik of knopjes op zijn voeten te drukken gaat hij dansen, grappige liedjes zingen of leerzame content uitspreken. Ook kan er een zinnetje worden opgenomen, dat is ingesproken door het kindje.

2. Vrolijke vriendjes magisch speelhuis van VTech

Dit huis bestaat uit drie verdiepingen en heeft een tuin. Het kindje kan op ontdekking uitgaan en Sofie plaatsen op één van de zeven Magic Points die zich in het speelhuis bevinden. Deze zorgen voor interactief speelplezier en de vriendjes van Sofie zullen reageren met liedjes en vrolijke zinnen!

3. Clasic Platenspeler van Fisher Price

Bij iedereen is deze platenspeler wel bekend uit de kindertijd. De platenspeler werd in 1971 op de markt gebracht als de Change-A-Record muziekdoos. Er kunnen 5 speelbare platen op worden gelegd waar in totaal 10 liedjes op staan. De platen zijn makkelijk opgeborgen door ze in de speler te stoppen. Ook handig voor onderweg.

4. Johnny Jungle Plane van Wow Toys

De Johnny Junge Plane zorgt voor een goede motoriek en speelfantasie. Het kindje kan met het vliegtuig door de kamer rennen, er dieren in mee laten vliegen en over de vloer en kaart rijden. De kleurstelling en de dieren zijn toegepast op de leeftijd van het kind.Nijntje-Stoelendans

5. Nijntje stoelendans van Identity Games

Nijntje stoelendans is een leerzaam dansspel. De speltechniek is volledig toegepast op de leeftijd van het kind. Er wordt een dansopdracht gepakt, gedanst op nijntje muziek en na afloop moet er worden gekeken op welke stip ze terecht zijn gekomen!

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *