Doorstart lief! lifestyle

Begin mei heeft lief! lifestyle surseance van betaling aangevraagd, wat op 6 mei 2015 aan het bedrijf is verleend. Uit volgde een faillissement maar 1 juni heeft lief! lifestyle alsnog een doorstart kunnen maken. De nieuwe eigenaar is het Duitse kindermodebedrijf Kids Fashion Group (KFG), dat onderdeel is van de Kanz Financial Holding (KFH). KFH is een invloedrijk kindermodebedrijf in Europa met diverse toonaangevende merken in hun portfolio zoals; Kanz, Bellybutton, Marc O’Polo, Miss Sixty, Papermoon, Energie, Pampolina en Ticket to Heaven.

De Kids Fashion Group (KFG) zal de kledingcollecties van lief! lifestyle in licentie produceren en distribueren. Komende zomer zal de nieuwe lief! Spring/Summer 2016 collectie gelanceerd worden door KFG op verschillende beurzen. Veel operationele taken zullen door KFG worden overgenomen zoals; retail, wholesale, online en logistics. Vanuit Nederland zal lief! lifestyle, in afgeslankte vorm, verantwoordelijk blijven voor de licensing, branding en het design van de meer dan 30 reeds bestaande productgroepen. Naar verwachting zullen de lief! conceptstore te Sliedrecht en de webshop voorlopig geopend blijven, maar het is twijfelachtig of de overige drie kleinere stadswinkels en de lief! outlet in Bataviastad geopend blijven. De komende weken zal KFG de strategie voor lief! verder uitwerken, maar zeker is dat de oprichters John van den Herik en Yvonne Woudstra bij lief! betrokken zullen blijven.

Volgens Özgür Bender, CEO KFH, is deze overname een prima entree in de Benelux markt maar hij ziet daarnaast toegevoegde waarde in de combinatie fashion en lifestyle en de mogelijkheid om dit internationaal uit te rollen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *