Euretco vanaf nu in Duitse handen bij EK Service

euretco vanaf nu in duitse handen

Vanaf vandaag is Euretco in Duitse handen. De Nederlandse retail-organisatie is overgenomen door het Duitse bedrijf EK Service. De twee bedrijven waren al enige tijd met elkaar in gesprek, maar vanmiddag hebben ze de deal officieel gemaakt. Een meerderheid van Euretco is nu in het bezit van EK Servicegroup. In een persbericht meldt het bedrijf dat KPMG als adviseur op trad.

2,2 miljard euro omzet

Voor de EK Servicegroep is de overname van Euretco een belangrijke stap. De Servicegroep streeft er naar het grootste servicebedrijf te worden van Europa. De bedrijven zullen samen in vier landen 4100 retailpartners hebben. Dit levert ze een omzet van 2,2 miljard euro op. Door de overname van Euretco zal EK Serivegroup in staat zijn om het aantal concepten en productgroepen uit te breiden.

Euretco

Runnersworld, Intersport, Livera en Athlete’s Foot zijn bedrijven waar Euretco vooral bekend van is. Meer dan 3000 winkels zijn er aangesloten bij Euretco, waaronder leveranciers als G-Star en Nike. Voor deze leveranciers regelt Euretco het voorraadbeheer voor de aangesloten retailers. Daarnaast heeft Euretco private labels en helpt het bedrijf detaillisten met het opzetten van webshops.

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *