Kind + Jugend 2015 trends en meer

Kind und Jugend logo

Nog even en dan opent een van de grootste beurzen ter wereld weer haar deuren voor vakpubliek. Van 10 tot en met 13 september zullen meer dan 1100 standhouders uit meer dan 40 landen hun nieuwste producten laten zien: van bedje tot badje, van buggy tot babyfoon!

Een greep uit de internationale trends: standaard is uit, individualisatie en ‘customising’ ofwel maatwerk is in. Deze trend is terug te vinden in alle productcategorieën. Daarnaast is duurzaamheid nog steeds een hot item; jonge ouders kiezen liever voor producten die op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier zijn gemaakt. Er komen dan ook steeds meer bedrijven met groene producten en initiatieven.

Bij het kiezen van een babykamer hechten ouders nog steeds grote waarde aan kwaliteit naast duurzaamheid en multifunctionaliteit. Doorgroeikamers met verschillende modules passen helemaal in dat beeld. 410_koelnmesse_03_012Ook hier wordt er goed gekeken naar de productieprocessen; zijn ze eco-vriendelijk? Assistentie is te krijgen van diverse instellingen zoals in Duitsland de German Seal Community Furniture, die meubels onderzoekt en labelt in verschillende klassen.

Digitalisering

Een belangrijk thema in de baby industrie is digitalisering: ofwel de toename in techniek bij baby- en kinderkamers en producten. Denk aan verzorgingsproducten en babyfoons gekoppeld aan smartphone technologie. Deze trend is niet alleen zichtbaar bij producten maar ook bij bestelprocedures en shopmogelijkheden van leveranciers, winkeliers en klanten.

Custom-made

Bij het uitzoeken van en kinderwagen stellen ouders eisen ten aanzien van veiligheid, flexibiliteit, licht van gewicht en compactheid. Reissystemen zijn handig want dan zijn ouders met één systeem klaar; vanaf de geboorte tot kleuterleeftijd. Steeds meer fabrikanten bieden consumenten tailor-made wagens aan met een ruime keuze uit frames, bekleding , duwstang en bumperbar.

Flinke ontwikkelingsstap in autostoelen

In de categorie autostoelen gaan fabrikanten, mede door de nieuwe i-Size norm, een flinke ontwikkelingsstap verder met nog veiliger autostoelen. Kinderen ontwikkelen zich verschillend en dan is i-Size een veel simpelere vorm van classificatie die niet meer gebaseerd is op het gewicht van het kind. De nieuwe norm ECE R44/04 maakt het onder andere verplicht dat kinderen achterwaarts worden vervoerd. Daarnaast zijn er talloze ontwikkelingen op het gebied van installatie, gordelsystemen, hoofdsteunen, bekleding etc.

Baby Innovation Award

Ook dit jaar heeft de jury bestaande uit afgevaardigden uit verschillende landen aangevuld met experts uit Duitsland bijna 200 producten bekeken. Na een shortlist zullen op de eerste beursdag de winnaars bekend worden gemaakt.

Trend Forum

Met het Kind + Jugend Trend Forum kunt u diverse lezingen en workshops volgen, gespecialiseerde distributeurs ontvangen informatie als ze buitenlandse markten op willen gaan etc. Het hele programma is te zien op de website.

Voor BabyWereld abonnees: bezoek Kind + Jugend met 10 € korting per ticket met de code in het beursnummer.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *