Kindermode beurs Children’s Fashion Cologne zomer gaat niet door

De zomereditie van Children’s Fashion Cologne in juli gaat niet door. Ook de voorjaarseditie is onzeker, de organisatie bericht dat er geen passende datum gevonden kan worden voor de voorjaarseditie. ‘Since the capacities of our fair grounds are fully utilised in the spring due to diverse major events, we are currently not able to offer an optimum venue date for the children’s fashion industry. However in the fashion industry, the spring events are traditionally an important cornerstone for the economic success, which is why we have come to this decision,’ aldus Katharina Hamma, Chief Operating Officer.

De twee edities van de CFC worden altijd twee keer in het jaar georganiseerd, een in juli en een in januari. De beslissing is genomen na een aantal gesprekken met de kindermode industrie. Deelnemende partijen zouden niet tevreden zijn over de beurs; de hoge deelnameprijzen, het missen van orders en het lage internationale bezoekersaantal. Over de wijze waarop de beurs zich presenteerde en het programma waren de deelnemers echter wel zeer tevreden.
Koelnmesse heeft deze beurs destijds geïntroduceerd om zich als enige grote kindermodevakbeurs te profileren, maar heeft de afgelopen veel concurrentie gekregen van Supreme Kids in München en Kindermoden Nord in Hamburg, deze beurzen boeken jaar na jaar grote successen.

In 2015 werd Children’s Fashion Cologne voor het eerst georganiseerd; 180 merken deden mee en in drie dagen bezochten 1300 bezoekers uit 35 landen deze beurs voor baby-, kinder- en zwangerschapsmode en accessoires.

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *