NEN zoekt nieuwe voorzitter Normcommissie Kinderartikelen

NEN zoekt nieuwe voorzitter normcommissie Kinderartikelen

Na 25 jaar betrokken voorzitter te zijn geweest bij de normcommissie ‘Kinderartikelen’ heeft Jan Pieter Vos afscheid genomen. Daarom is de commissie nu op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Uitdagend

De rol als voorzitter is door de grote diversiteit aan onderwerpen en de uiteenlopende belangen van leden binnen de normcommissie ‘Kinderartikelen’ erg uitdagend. De commissie is bij voorkeur op zoek naar iemand die betrokken is bij normalisatie en zich actief wil inbrengen in de verschillende Europese werkgroepen op het gebied van kinderartikelen. Tijdens de eerstvolgende commissievergadering op 3 november, zal de nieuwe voorzitter worden benoemd.

Voorzitter of lid worden?

Geïnteresseerden die zich kandidaat willen stellen als voorzitter of die lid willen worden van de normcommissie, kunnen zich melden voor 31 oktober bij Juliane Eykelhoff

Over normcommissie Kinderartikelen

In de Nederlandse normcommissie ‘Kinderartikelen’ zijn verschillende partijen vertegenwoordigd uit industrie, testhuizen en overheid. De normcommissie levert een actieve bijdrage aan normontwikkeling op Europees niveau. Zij bepalen het Nederlandse standpunt op Europese normteksten van verschillende onderwerpen, zoals veiligheidshekjes of kindertuigjes.

Over NEN

NEN is in Nederland het centrum voor normalisatie. NEN helpt bedrijven en andere partijen om onderling toepasbare en heldere afspraken te maken over producten, werkwijzen en diensten en deze te implementeren.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *