Never grown up: 50 jaar kinderkleding van Oilily

Oilily kinderkleding

Het Nederlandse modehuis Oilily bestaat deze herfst 50 jaar. Een mijlpaal voor het merk dat vanaf haar oprichting in 1963, lange tijd heeft moeten vechten tegen het establishment. Het duurde zo’n 20 jaar voordat het grote publiek de kleurrijke en fantasievolle collecties van Oilily durfde te omarmen. Er was in die tijd geen ontwerper te vinden die het in z’n hoofd haalde om kleuren als roze, rood en oranje met elkaar te combineren. Inmiddels is Oilily uitgegroeid tot een onderscheidend lifestylemerk dat in meer dan 80 landen wordt verkocht.

In de jaren 80 groeide Oilily uit tot een wereldmerk met een grote schare fans. Vooral creatieve mensen waren niet weg te slaan uit de vele Oilily Exclusive Stores. In totaal werden er rond de 200 Oilily Exclusive Stores geopend. Altijd in de meest exclusieve winkelstraten en winkelcentra ter wereld. Van Londen tot Kaapstad. Van New York tot Hong Kong. Nadat de oprichters Willem en Marieke Olsthoorn het merk verkochten om met pensioen te gaan, ging het helaas steeds slechter met Oilily, en moesten de Oilily Exclusive Stores sluiten. Inmiddels is het merk terug in handen van de originele oprichtersfamilie, en gaat het weer een mooie toekomst tegemoet.

Oilily staat bekend om de bijzondere en tijdloze collecties, die te vinden zijn in meer dan 5.000 winkels wereldwijd. Al 50 jaar lang. Dat dat wordt dit jaar gevierd met een bijzondere kalender vol uniek beeldmateriaal waarin aandacht besteed wordt aan de rijke geschiedenis, het rijke heden en de nog rijkere toekomst van Oilily.

Oilily kinderkleding in online museum

Fans kunnen hun hart ophalen in het online Oilily Museum. Voor het herfst/winterseizoen is een speciale ‘Celebration’- print ontworpen, welke te vinden is op enkele opvallende items in de tassen- en kledingcollecties. De print is samengesteld uit iconische afbeeldingen en illustraties van Oilily door de jaren heen, waaronder kinderportretten van Willem en Marieke Olsthoorn.

Oilily buggy

Oilily houdt het niet alleen bij kinderkleding. Eind dit jaar komt de mooie Oilily multicolour combibuggy te koop.

Lees meer in het septembernummer van BabyWereld.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *