Stokke kinderwagen, kinderstoel en kinderkamer producent verkocht

overname stokke

Zuid-Koreaanse beleggingsonderneming NXMH heef de organisatie Stokke overgenomen. Stokke, bekend geworden met de Tripp Trapp kinderstoel, breidde zijn productenrange de afgelopen jaren uit met onder andere kinderkamermeubelen, kinderwagens en een babydrager.

NXMH is volledig eigendom van holding NXC, de grootste aandeelhouder in online games ontwikkelaar Nexon Corporation. ‘We danken de Stokke familie voor de mogelijkheid de volgende eigenaar te zijn van Stokke, een 80 jaar oud familiebedrijf. We hebben een lange tijd Stokke geëvalueerd en geloven dat Stokke wereldwijd een sterke merknaam is met een aanzienlijke potentiële groei internationaal gecombineerd met een solide personeelsbestand. We kijken ernaar uit om samen met het management en medewerkers van Stokke het bedrijf te begeleiden naar de volgende stappen van groei, zei Jungju Kim, voorzitter en CEO van NXC.

De transactie zal naar verwachting begin 2014 rond zijn. Naar zeggen huurde Stokke in oktober vorig jaar Goldman Sachs in voor advies over  strategische opties, met inbegrip van een mogelijke private equity verkoop. Met deze deal zou een bedrag van 400 miljoen euro gemoeid zijn.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *