De winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021 zijn nu al bekend gemaakt. Dat komt omdat de organisatie de nominatiefase heeft laten vervallen. Ook nieuw is dat er drie nieuwe themacategorieën bij zijn gekomen in deze Speelgoed van het Jaar verkiezing: duurzaam, puzzels en spellen. De categorie spellen is weer onderverdeeld in kinderspellen, familiespellen en kennersspellen.

Logo winnaar Speelgoed van het Jaar

In totaal mogen dit jaar 36 winnaars het logo ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar 2021’ in al hun uitingen en op de verpakking gebruiken. Consumenten mogen hun stem op de winnaars uitbrengen voor het bepalen van de Gouden Publieksprijs. Dit is mogelijk vanaf 7 september tot 25 oktober in de speelgoedwinkels en via de site speelgoedvanhetjaar.nl. Per categorie worden er 3 publiekswinnaars aangewezen: goud, zilver en brons. Deze prijzen worden op 2 november tijdens het Nationale Speelgoed Gala bekendgemaakt.

Vakjury bepaalt winnaars

De voorzitter van de vakjury van de Speelgoed van het Jaar verkiezing is Harry Broers van Intertoys. De vakjury bestaat verder uit retailers uit de branche, non-retailers en juryleden die gespecialiseerd zijn in het beoordelen van spellen. Er wordt gelet op veiligheid, duidelijkheid, kwaliteit, goede prijs- kwaliteitsverhouding, originaliteit, duurzaamheid en speelplezier.

Winnaar Speelgoed van het Jaar Categorie A, 0-3 jaar

Smart Games, SmartMax My First Acrobats
Spectron, Speel Stopdans met Dansende Bing
Boti, Peppa’s Wereld van hout

Winnaar Speelgoed van het Jaar Categorie B, 4-5 jaar

Hasbro, Play-Doh – Prachtige Taarten Oven
Smoby, Flextreme Discovery set
Crayola, Washimals huisdieren set

Winnaar Speelgoed van het Jaar Categorie Duurzaam

Brandunit, Marble Racetrax 40 sheets
Boti, Peppa’s Wereld van hout
Selecta, Geomag Super Color Recycled 78 dlg

Meer lezen over babyspeelgoed
Meer lezen over peuterspeelgoed

speelgoed van het jaar

Smart Games, SmartMax My First Acrobats

speelgoed van het jaar

Boti, Peppa’s Wereld van hout

speelgoed van het jaar

Spectron, Speel Stopdans met Dansende Bing