a little lovely company surseance

Voor A Little Lovely Company, een Groningse groothandel in baby- en kinderartikelen, is afgelopen vrijdag surseance van betaling aangevraagd. Deze uitstel van betaling geldt ook voor de dochterondernemingen, waaronder de baby verzorgingslijn Tiny Humans.

Brandstore bleek een stap te ver

A Little Lovely Company werd in 2014 opgericht door Nina Hateley en Judith de Ruijter, daarna groeide het bedrijf snel. Ze ontwikkelden en produceerden alledaagse producten voor huis en in de kinderkamer en transformeerden deze in unieke objecten met een creatieve twist.  Bekend zijn de nachtlampjes, slingers, neon lampen en diverse accessoires. Er werd geleverd naar 3200 verkooppunten wereldwijd waaronder ook grote afnemers zoals Prénatal, bol.com, Wehkamp, Selfridges, Hudson’s Bay, Galerie Lafayette, Printemps, El Corte Ingles evenals kleinere winkels. In 2016 werd een omzet gehaald van 10 miljoen euro. Er werd ook een brandstore geopend in Groningen, maar dat bleek een stap te ver, de deuren van de winkel werden in april van dit jaar noodgedwongen gesloten.

Faillissement A Little Lovely Company niet uitgesloten

Op de site staat aangegeven dat het nu niet mogelijk is om bestellingen te plaatsen. Als bewindvoerder is Gerard Breuker aangewezen. Het management van de Groningse groothandel probeert samen met hem naar een passende oplossing te zoeken voor de schuldeisers, maar de kans op goede regelingen is volgens Breuker niet groot. In dat geval is een faillissement niet uitgesloten.

Bij A Little Lovely Company werken ongeveer 35 mensen.

Overname kandidaat bekend

Inmiddels is bekend gemaakt dat A Little Lovely Company is overgenomen door Diek Invest, dat is een onderdeel van OVM Group.