U bevindt zich hier:--Amazon vernietigt retouren

Amazon vernietigt retouren

Door |2018-08-08T14:29:21+00:0011 juni, 2018|Categorieën: Laatste nieuws|Tags: |

amazon vernietigt retouren

In Duitsland is een rel ontstaan over internetreus Amazon. Zij zou grote aantallen retouren vernietigen, zo blijkt uit onderzoek van het Duitse programma Frontal21 en het magazine WirtschaftsWoche. De redactie baseert hun bevindingen op basis van productlijsten, foto’s en verklaringen van medewerkers. Schokkend is dat er producten vernietigd worden die nog kunnen worden gebruikt, zoals matrassen, koelkasten, mobiele telefoons en afwasmachines. Een van de medewerkers die uit de school klapte, meldde dat er per dag wel voor tienduizenden euro’s wordt vernietigd.

Afdanken van producten is niet meer van deze tijd

Dat er retouren worden vernietigd wordt niet ontkend door Amazon. Amazon stelt dat ze eraan werken de processen te verbeteren om zo weinig mogelijk producten af te danken. Ze doneert ook goederen en werkt samen met opkopers van restanten, aldus Amazon.
Jochen Flasbarth, de Duitse Staatssecretaris van Milieu, en de voormalige minister van Milieu Klaus Töpfer, spreken er schande van en willen opheldering. Flasbarth vindt het vernietigen van herbruikbare retouren niet meer kunnen in deze tijd.
Milieuorganisatie Greenpeace vindt het onacceptabel en eist dat er maatregelen genomen worden.