Welke autostoeltjes zijn het meest veilig? Diverse grote onderzoekorganisaties zoals de Consumentenbond, de ANWB en de Duitse consumentenorganisatie ADAC werken nauw met elkaar samen om autostoeltjes regelmatig te testen qua veiligheid maar er wordt ook gekeken naar het gebruiksgemak, ergonomie en het gebruik van schadelijke stoffen. Deze onderzoeken werden in mei 2016 afgerond en er kan een belangrijke conclusie worden getrokken: autostoeltjes worden steeds veiliger. Hieronder de testresultaten!

Autostoeltjes test voor i-Size norm

Door de introductie van de nieuwe i-Size norm komen er steeds meer autostoelen op de markt die voldoen aan deze nieuwe norm. In het kort houdt i-Size in dat autostoeltjes worden ingedeeld op lengte en niet meer op gewicht zoals vroeger. Deze stoeltjes worden getest op zijdelingse botsingen en het moet mogelijk zijn om kinderen minimaal tot 15 maanden tegen de rijrichting in te vervoeren, de meest veilige vervoersmethode. Het gaat hierbij dus om de zwaarste veiligheidseisen.
Conclusie van dit onderzoek: er zijn vier i-Size autostoeltjes getest waarvan er drie het predikaat ‘goed’ ontvingen en één ‘voldoende’.

Resultaten ANWB autostoeltjes test 2016

autostoeltjes test

++ Zeer goed *****
+ Goed ****
O Voldoende ***
Θ Matig **
– Slecht *