baby box bopita

Direct vanaf de geboorte is een box handig om te gebruiken. In het begin kun je de baby er even inleggen voor een kort slaapje en kun je direct een oogje in het zeil houden. Op het moment dat je kind groter wordt en meer wil ontdekken, kom je vaak handen tekort. In een box kan je kind lekker spelen en zich uitleven en heb jij tijd om even je eigen dingen te doen.

De box als goede speelplek

In een box kan een opgroeiende baby of peuter zich lekker uitleven met spelen. Met een zacht boxkleed en een paar speeltjes heeft je kindje genoeg te kijken, te luisteren en te doen.

Boxen van eenvoudig tot luxe modellen

Babyboxen zijn er in veel soorten en maten: vierkant, rond, geschikt voor een hoek en gemaakt van verschillende materialen. De nieuwste modellen misstaan niet in een modern interieur. Een verstelbare bodem is wel een must: met een hoge stand hoef je niet zo diep te bukken om je kleine baby neer te leggen en op te pakken, naarmate je kind groeit zet je de bodem op de laagste stand. Veiligheid gaat voor alles! Een opberglade is handig in de box: hier kun je speelgoed opbergen. Is je kindje op het speelgoed in de box uitgekeken na een paar weken, dan kun je hem uit de la wat anders aanbieden. Dan wordt het spelen in de box telkens een verrassing.

Accessoires voor de babybox

Handige accessoires voor de babybox zijn een boxkleed, een activity center of ander speelgoed geschikt voor de babybox. Opbergzakken die je aan de buitenkant van de box vastzet zijn ook handig: daar past heel wat speelgoed in. Anders dan bijvoorbeeld in België worden in Nederland gewatteerde boxranden die je aan de spijlen vaststrikt, afgeraden vanwege veiligheidsredenen.

Je baby mag rustig even in de box

Sommige ouders hebben wat moeite met het in de box leggen van hun baby. Ze zien het als ‘wegstoppen’ en willen de baby liever bij andere activiteiten betrekken. Oudere generaties en deskundigen uit de zorg hebben daar een andere mening over: het is niet verkeerd om een baby even rustig weg te leggen. In een box hoort en ziet een baby ook voldoende maar krijgt het wel de gelegenheid rustig te liggen, te kijken, te luisteren en te spelen.