babycase dr browns

Renate Timmermans is distributeur van de alom bekende Dr. Brown’s fles in Nederland, maar nu ook voor België. Dit gegeven valt gelijk met de introductie van de nieuwste fles van Dr. Brown’s: de Options+ Antikoliekfles.

Voor een gesprek spreken we af op de boerderij van de familie Timmermans in Westelbeers. Geen onaangename plek, met alle groene weiden, mooie uitzichten en koetjes om de hoek, want echtgenoot Ard heeft een melkveehouderij. Renate heeft de introductie van Dr. Brown’s in de Nederlandse markt vanaf het begin meegemaakt. Ze was werkzaam bij Baby Case van Cees Witjes, die behalve een uitgeverij sinds 2007, ook het distributeurschap voor Dr. Brown’s in Nederland had. In 2016 nam ze het distributeurschap van hem over.

Bijspringen in melkveehouderij

Renate is van oorsprong hbo-verpleegkundige en heeft psychologie gestudeerd. Zij komt niet uit een ondernemersgezin maar wist de draad snel op te pakken. ‘Ik doe iets waar ik veel plezier uit haal en het voelt niet eens als werken. Ik vind de branche leuk, de mensen waarmee ik mag werken en het handelen.’ Echtgenoot Ard vult aan dat ze ondanks het moeder zijn van vijf kinderen, ook niet te beroerd is om bij te springen bij de melkveehouderij. ‘Als het moet kan ze ook melken en op de tractor rijden. Renate weet van aanpakken en is een ondernemer in hart en nieren!’ Nadat ze echtgenoot Ard had ontmoet ruilde ze haar woonplaats Hoorn in voor het Zuid-Brabantse Westelbeers. Haar huidige kantoor bevindt zich naast de melkveehouderij. Erna van Drunen en Sjané Woestenberg maken deel uit van haar team. Samen zijn zij het gezicht van Dr. Brown’s Nederland en sinds kort ook België.

Uitbreiding Dr. Brown’s in België

Baby Case levert aan babyspeciaalzaken, online retailers, drogisterijen, apotheken en ziekenhuisafdelingen. Renate is zeer te spreken over de samenwerking met de fabrikant van Dr. Brown’s. Dit najaar reist ze af naar het hoofdkantoor in St. Louis USA om het team te ontmoeten. Dr. Craig Brown, de uitvinder van deze fles met uniek ventielsysteem, hoopt ze een keer persoonlijk de hand te mogen schudden. ‘We zijn een hechte groep en ik krijg goede support van ze’, aldus Renate. Begin dit jaar werd Renate door de fabrikant benaderd met de vraag of ze ook de Belgische markt zou willen bedienen. ‘Een mooie kans en een grote stap waarop we ‘ja’ hebben gezegd. Dat vraagt wel om wat aanpassingen. De teksten op de verpakkingen waren gelukkig in orde, maar de teksten op de site zijn nu tweetalig voor onze Franssprekende klanten. Ook zijn we op zoek naar een commerciële kracht voor de buitendienst.’

Dr. Brown’s: een bewezen concept

Na al die jaren vindt Renate Dr. Brown’s nog steeds een prachtig product, ook haar kinderen zijn hiermee gevoed. ‘Je kunt daadwerkelijk zien dat de techniek van het flessensysteem goed werkt. Er is geen weerstand, een kindje hoeft niet hard te werken en alleen maar de speen te stimuleren. En omdat kindjes er weinig moeite voor hoeven te doen, verliezen ze minder energie aan voeding. Vooral kindjes die moeite hebben om te drinken of een zwakkere gezondheid hebben, kun je met deze flessen zo mooi helpen omdat ze kunnen focussen op groei en niet op energieverlies. Het mooie is dat professionals in ziekenhuizen (nicu’s), in logopedie en kraamzorg, ons product onderschrijven. Het is een fles met meerwaarde en daar word ik enthousiast van.’ Ze toont de Medical lijn die speciaal voor ziekenhuizen is ontwikkeld. Met name het Speciality Feeding System is bijzonder geschikt voor kindjes met mondproblematiek. Dit systeem bevat een klepje waarmee je de voeding nog meer kunt doseren.

Dr. Brown’s voor alle kindjes

Maar het is zeker niet zo dat Dr. Brown’s alleen bestemd is voor kindjes met zorg. Renate: ‘Alle kindjes die geboren worden hebben een openstaand maagklepje. Bij een traditionele fles komt er lucht in de fles en dat kan zorgen voor gasvorming, maagpijn en spugen. Bovendien kan door het vacuüm zuigen, ook pijn in het middenoor optreden. Onderzoek heeft aangetoond dat de flessen van Dr. Brown’s het risico op deze klachten aanzienlijk verkleint, bovendien blijven alle voedingsstoffen bewaard. Het is een bewezen systeem dat veel gezondheidsvoordelen biedt.’ Alle tijd en moeite die het team van Dr. Brown’s erin steekt, werpt nu zijn vruchten af. Uit recent marktonderzoek (Nielsen) blijkt dat het marktaandeel van Dr. Brown’s in Nederland naar een tweede plaats is gestegen.
Renate vult aan: ‘Het is goed dat de consument keuze heeft uit verschillende flessen, maar ik vind Dr. Brown’s wel de Rolls Royce onder de babyflessen die in het schap niet mag ontbreken.’

Nieuwe fles: Options+ Anti-colic

Even enthousiast is ze over de nieuwste Options+ Anti-colic fles. ‘Bij de vorige fles zat het ventielsysteem in de fles, maar deze rust nu op de flessenhals. De fles kan nu met als zonder ventiel worden gebruikt. Dat is handig voor kindjes met een meer ontwikkeld drinkpatroon. En ook belangrijk: de speen van de brede halsfles is herzien, deze is geïnspireerd door de moederborst en gemaakt van uiterst zachte siliconen. Als er warme melk in de speen zit, voelt het als een warme moederborst. Dit zorgt voor een betere acceptatie van de fles tijdens of na de borstvoedingsperiode.’ De nieuwe flessen zijn verkrijgbaar met brede hals in 150 en 270 ml en met smalle hals in 120 en 250 ml. Naast de traditionele kleuren zijn er ook flessen beschikbaar met mooie printjes.

Nieuw: one piece silicone breastpump

Dr. Brown’s is pro borstvoeding. Daarom introduceert Baby Case naast de bestaande handkolf een siliconen kolf die uit één stuk gemaakt is. Eén keer knijpen is voldoende om de melk te stimuleren. Naast andere borstvoedingsproducten bestaat de collectie van Dr. Brown’s verder uit (orthodontische) fopspenen, drinkbekers, sterilisatoren, flessenwarmers, flessenborstels, bijtringen en tandenborstels

foto boven: v.l.n.r. Erna, Sjané en Renate

babycase dr browns
babycase dr browns