babypark neemt babydump over

Investeringsmaatschappij FTH Groep BV, onder meer eigenaar van de Babypark babyspeciaalzaken, heeft met ingang van 2 oktober 2017 concurrent BabyDump overgenomen. Volgens FTH Groep past de overname goed in de strategie om te groeien. Met deze overname krijgt Babypark er in Nederland 14 vestigingen bij, in totaal telt Babypark dan 23 vestigingen. Samen met Prénatal die 59 vestigingen telt, zijn deze reuzen dan de grootste fysieke en online aanbieders voor babyspullen op de Nederlandse markt.

BabyDump binnenkort 2 vestigingen in België

BabyDump telt momenteel 14 winkels verspreid door Nederland en een vestiging in Mechelen in België. De opening van een tweede winkel in Gent staat op het programma. De winkelketen BabyDump, die zich met name op het midden en lagersegment richt, blijft zelfstandig opereren onder eigen naam. Voor het personeel zal de overname geen consequenties hebben.

Over de FTH groep

Investeringsmaatschappij FTH Groep is actief in verschillende branches: Retail, Bouw,
Food en Real Estate. De organisatie wordt geleid door de familie Timmer met Henk Timmer als algemeen directeur. Henk Timmer meldt: ‘BabyDump is een financieel gezonde onderneming en in logistiek en commercieel opzicht een sterke partij met een groeiend marktaandeel. Dit maakt BabyDump voor ons een goede, strategische investering.’ Wim Timmer wordt directielid van het onderdeel FTH Retail.

Overname BabyDump goed begeleid

John Burgmans, directeur BabyDump meldt: ‘Voor mij en mijn broer Huub is het belangrijk om te weten dat onze klanten en ons personeel in goede handen zijn. De FTH Groep heeft een heldere visie en een doortastend management met een duidelijke focus op kwaliteit en efficiëntie. Onze klanten zullen daar direct van profiteren. Mijn broer en ik zullen de familie Timmer en het management met de overname begeleiden en waar nodig betrokken blijven bij BabyDump.’

Lees het interview met Henk en Arie Timmer