Bekijk hier de nieuwste babyspullen!

Van Asten Babysuperstore kinderwagens

Is er een baby op komst? Dan breekt er een bijzondere periode aan van plannen, organiseren en hier hoort ook het aanschaffen van babyspullen bij.

Babyspullen wat heb je nodig?

Via dit speciale gedeelte van de BabyWereld site informeren we je graag over de nieuwste babyspullen van grote en kleine merken. Of het nu gaat over kinderwagens, flessen, spenen, speelgoed, slaapzak, babykamermeubelen of verzorgingsproducten voor je baby. We hebben deze nieuwste babyspullen voor je geordend in handige rubrieken: onderweg, slapen en thuis, bad en verzorging, voeding, speelgoed en cadeau. Wat je precies nodig hebt aan babyspullen hebben we uitgewerkt in onze handige baby uitzetlijst die je kunt downloaden.

Wat weten wij van babyspullen?

Je zult merken hoe groot het aanbod van producten, winkels en webshops is en hoeveel goedbedoelde adviezen je krijgt. Wij van BabyWereld, geven al 30 jaar het vakblad BabyWereld uit, bezoeken nationaal en internationaal vakbeurzen en onderhouden contacten met de hele babymarkt. Met andere woorden: wij weten als geen ander wat er in de markt te koop is. Zelfs nog voordat deze producten op de markt zijn verschenen. Hoe leuk is het dan dat je uit eerste hand de nieuwste babyspullen voor je babyuitzet kunt bekijken?

Waar babyspullen kopen?

Babyspullen kun je kopen bij een babyspeciaalzaak, in jouw buurt is vast wel een babywinkel te vinden. Je kunt kiezen voor kleine stadswinkels, wat grotere  regionale babyshops of winkelreuzen zoals BabyPark, BabyDump en Prénatal waar je terecht kunt voor bijna alles. Bij de meeste winkels kun je ook een privé winkelafspraak maken. Shop je liever online? Dat kan ook, maar dan is het verstandig dat je weet wat je wilt. In een fysieke winkel krijg je meer uitleg over het product en kun je bijvoorbeeld een kinderwagen uitproberen. We adviseren je het liefste babyproducten te kopen van Europese fabrikanten, onze Europese normen zijn namelijk hoger dan die van bijvoorbeeld Aziatische fabrikanten.

Wanneer babyspullen kopen?

Vanaf het moment dat je zwanger bent is het leuk om te kijken wat je wilt! Maar wacht nog even met aanschaffen tot de eerste 12 weken voorbij zijn omdat er nog veel mis kan gaan. In het tweede trimester heb je als het goed is lekker veel energie dus is het slim om dan te starten met winkelen. Bedenk dat er op babymeubelen en kinderwagens een levertijd zit van 6 tot 8 weken! Hieronder een lijstje van welke babyspullen je het beste in welke periode van je zwangerschap kunt aanschaffen:

0 – 10 weken zwanger: nog even wachten, maar je kunt wel vast kijken naar wat er is
11- 20 weken zwanger: oriënteren babyspullen, aanschaffen nieuwe beha, lingerie en positiekleding
21- 30 weken zwanger: aanschaffen babykamer een aankleding babykamer, box, kinderwagen en autostoel
31- 40 weken zwanger: aanschaf wipstoeltje, flessen spenen, voedingskussen, badje, verzorgingsartikelen en een babyfoon. Denk ook aan babykleertjes in maat 50-56 die je nog moet wassen. In de laatste maand is de aanschaf van een voedingsbeha verstandig evenals zachte kleding voor de kraamweek.

Welke babyspullen koop je na de bevalling

Wacht met het kopen van een borstkolf en een draagzak, omdat je van te voren niet weet welke behoefte je hebt qua voeden en of de borstvoeding lukt. Een draagzak moet je eerst uitproberen in de winkel met je baby erin. Ook een campingbedje koop je pas later. Zodra je kindje gaat zitten (tussen de 6 en 9 maanden) kijk je voor een fietszitje, buggy en hoge kinderstoel. En je kunt je gaan oriënteren voor een vervolg op de baby autostoel.

Wat kosten babyspullen?

Zie daarvoor de babyuitzet.

BabyWiki

Van borstvoeding tot speen, van kinderwagen tot draagzak, van speelgoed tot de ontwikkeling van je baby. Onder de rubriek BabyWiki hebben we enorm veel praktische informatie verzameld voor (aanstaande) ouders en verzorgers. Alle artikelen zijn geschreven vanuit de deskundigheid van de hoofdredactie van het vakblad BabyWereld. Bekijk de uitgebreide BabyWiki!