kruiken norm babys only

Is er draagvlak voor een ontwikkeling van een Nederlandse norm voor kruiken? De NEN doet een oproep voor een informatiebijeenkomst op 24 mei 2019.

Doel van de bijkomst

Doel van deze norm is om kwaliteit, doelmatigheid en veiligheid van kruiken te waarborgen. Daarvoor zal een speciale werkgroep zich buigen over de veiligheidsvereisten en de testmethoden waar kruiken aan moeten voldoen. In de media is veel aandacht besteed aan de gevaren van elektrische warmwaterkruiken die in babybedjes worden gebruikt. Ouderwetse warmwaterkruiken zouden veiliger zijn. Maar volgens de Brandwonden Stichting gaat er veel fout met warmwaterkruiken omdat deze soms lekken, met brandwonden van kinderen van 0 tot 4 jaar als gevolg.

Voor wie is deze norm interessant?

Fabrikanten, importeurs en leveranciers van warmwaterkruiken of elektrische kruiken worden opgeroepen hun steentje bij te dragen. Daarnaast zijn kinderdagverblijven en de kraamzorg ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden en hun mening te delen.

Deelname is gratis

Deelname aan deze informatiemiddag op 24 mei is kosteloos en er is geen verplichting tot deelname aan het NEN traject. Meer informatie vindt u op de aanmeldpagina van de NEN. Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Hein Goeyens, consultant Agrofood & Consument.

foto: Baby’s Only