Boekstart Dikkie Dik

In de Week van lezen en schrijven delen BoekStartcoaches in het hele land de speciale uitgave Dikkie Dik Zoekboek in 10 talen uit. Zo worden ouders geholpen om hun kinderen voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen.

Week van lezen en schrijven

De Week van lezen en schrijven vindt van 8 tot en met 15 september plaats, het is een nationale campagne om laaggeletterdheid in Nederland onder de aandacht te brengen. BoekStart helpt om laaggeletterdheid te voorkomen. Zo’n 24 procent van de kinderen in Nederland loopt het risico later laaggeletterd te worden, zij groeien op in een taalarme omgeving. Lezen is niet alleen een leuk moment, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling, gezondheid en latere kansen voor het kind.

Uitreiking gratis boeken aan jonge kinderen

De boeken worden aan peuters uitgereikt op het consultatiebureau. Ouders van een baby krijgen het BoekStartkoffertje met 2 babyboekjes en een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek.

Over BoekStart

Het BoekStart programma is een landelijk leesbevorderingsprogramma met als doel om ouders te helpen met voorlezen aan hun jonge kinderen en om samen te genieten van het voorlezen. Alle bibliotheken werken eraan mee, evenals gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels. Het programma wordt gefinancierd door het ministerie van OCW. Zie ook boekstart.nl

Lees meer over het belang van voorlezen aan je kind op BabyWiki!