boekstart

Op zaterdag 11 juni organiseert Stichting Lezen voor de tweede keer de landelijke BoekStartDag! Dan kun je in bijna alle bibliotheken in Nederland met je baby en peuter gratis terecht voor het lezen van de leukste boekjes.

Vertel de mooiste verhalen tijdens BoekStartDag

Tijdens de BoekStartDag maken jonge gezinnen kennis met de bibliotheek onder het motto: ‘jij bent de beste verhalenverteller!’ Je kunt het allemaal samen met je kindje in de bibliotheek ontdekken. Er worden deze dag verschillende activiteiten aangeboden: zoals voorlezen, een workshop over leren praten en zelfs een babyfestival!

Lidmaatschap bibliotheek voor kleine kinderen is gratis

Wist je dat lidmaatschap van de bibliotheek voor jonge kinderen helemaal gratis is? Als je een gratis abonnement neemt ontvang je bovendien het BoekStart-koffertje! Hierin zitten 2 babyboekjes en informatie en tips hoe je het beste je kindje kunt voorlezen.

Opening BoekStartDag

De BoekStartDag wordt geopend door wethouder Marieke Schouten in de bibliotheek in Nieuwegein. Zij gaat het eerste BoekStart-koffertje overhandigen aan een nieuw, jong bibliotheeklid. Vervolgens komt auteur Marjet Huiberts voorlezen uit haar peuterboek Ebbie in de wasbak. Op 8 juni om 20.00 uur vindt er ook een webinar plaats door Stichting Lezen genaamd: Speels voorlezen aan je baby en dreumes. Het webinar is gratis. Aanmelden kan via boekstart.nl.

Wat is BoekStart?

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s. Het is bedoeld om het lezen met hele jonge kinderen te bevorderen en te laten genieten van boeken. Bijna alle bibliotheken in Nederland doen mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken.

Meer lezen op BabyWiki over: Het belang van voorlezen aan je baby, dreumes en peuter