eerlijk zwanger

Met ingang van 1 november 2021 is de Campagne Eerlijk Zwanger van start gegaan. Het is een campagne die we graag ondersteunen want we weten uit berichten in de markt dat veel aanstaande moeders tobben over hun zwangerschap en dat er ook veel eenzaamheid is. Achter de vele mooie instagram plaatjes is vooral aandacht voor het mooie, maar er gaat ook veel verdriet achter schuil.

Durf te praten over je zorgen en problemen bij zwangerschap

De campagne #eerlijkzwanger heeft als doel dat vrouwen durven te praten over alle zorgen en problemen die ze ervaren tijdens en na hun zwangerschap. Denk aan kleine zorgen over de zwangerschap of opvoeding, maar ook grotere zorgen over woonruimte, financiën, de relatie met de vader van het kindje, familie of psychische problemen. Er is voor zwangeren veel informatie te vinden die praktisch en leuk is, maar er wordt maar weinig geschreven over waar je terecht kunt met je problemen, stress en zorgen!

Doorbreek het taboe, praat erover!

De campagne is ontwikkeld door ZonMw (Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie), het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Amsterdam UMC, GGD Zeeland, TNO en Zorgbroeders. Deze instanties willen het taboe doorbreken! Daarom deze beelden van een glamourkoppel naast de pure werkelijkheid. De belangrijkste boodschap van deze campagne is: Heb je zorgen of problemen? Praat erover! Zorgen zijn normaal en erover praten kan helpen. Je verloskundige, kraamverzorgende of jeugdverpleegkundige staan ervoor open om jouw verhaal te horen.

Meer weten? Neem een kijkje op eerlijkzwanger.nl, Instagram: instagram.com/eerlijkzwanger/
Lees meer op BabyWiki over: kraamtijd en ongemakken
Of: postnatale depressie
En ook: tienermoeder

eerlijk zwanger glamour
eerlijk zwanger puur