difrax spenen

Difrax gaat verder groeien onder de nieuwe Poolse eigenaar Canpol. Canpol is gespecialiseerd in babyproducten sinds 1990. De overname biedt Difrax mooie kansen voor de gewenste toekomstige nationale en internationale groei.

Mogelijkheden om krachten te bundelen

Zowel Difrax als Canpol zijn enthousiast over deze stap waarbij Europese productie en sterke punten van beide bedrijven op het gebied van internationale verkoop en assortiment kunnen worden gebundeld. Het Difrax team zal vanuit Bilthoven blijven opereren en het merk blijft in zijn huidige vorm bestaan met als doel een aanzienlijke groei in omzet en SKU’s (Stock Keeping Units). Als managing director is Corinne Sasse benoemd, zij wordt in de dagelijkse leiding ondersteund door Julienne Vrinssen en Ronald van de Craats. Het volwaardige Difrax team blijft zich inzetten voor de optimale klantbeleving en service van onze hoogwaardige en iconische Difrax producten.

Voormalig CEO Vivienne van Eijkelenborg

Vivienne van Eijkelenborg, voormalig CEO meldt: ‘Ik ben ervan overtuigd dat we in Canpol de juiste partner hebben gevonden om de gewenste groei en professionalisering te waarborgen. Met hun geavanceerde fabriek en kennis van de markt en de producten kunnen wij een ideale samenwerking vormgeven die veel kansen biedt. Ik heb het volste vertrouwen in het team dat ze het merk Difrax verder zullen uitbouwen. Het is een hele stap om afscheid te nemen van het bedrijf dat mijn ouders hebben opgericht, maar ik doe het met de volle overtuiging dat dit het beste is voor het merk en bedrijf Difrax.’

Canpol: ‘Voor ons bedrijf is dit een enorme stap vooruit en openen er nieuwe uitdagingen voor ons 33 jarige bestaan. Vanaf nu voert Canpol drie internationale merken: Canpol babies, Lovi en Difrax. We zien een mooie toekomst tegemoet voor onze merken en samen vormen ze een solide basis die zal leiden tot een wereldwijde groei. Toegewijde en ervaren (in alle baby- en borstvoedingsproducten) medewerkers, R&D-afdelingen en ontwerpers streven naar de ontwikkeling van innovatieve producten. De sleutel van ons succes in groei is het vervaardigen van babyproducten in onze eigen, zeer moderne productiefaciliteit in Polen. Het doel voor onze merken is om de klanten te voorzien van milieuvriendelijke producten die zijn geproduceerd met gebruik van hernieuwbare energie, kwaliteit en veiligheid, dit is onze hoogste prioriteit’, aldus Marcin Biedrzycki, algemeen directeur van Canpol Group.

Difrax als familiebedrijf

Difrax is een familiebedrijf dat in 1967 werd opgericht door Frank en Dimphna van Eijkelenborg. In 1999 nam dochter Vivienne van Eijkelenborg het bedrijf over. Vanaf dat moment kwam er een sterke focus op productontwikkeling en export naar andere (Europese) landen. Met de iconische S-fles en de vlindervormige, hip gekleurde fopspenen werd Difrax marktleider in de Benelux. Inmiddels worden er meer dan 50 Difrax babyproducten verkocht in 25 landen.

Lees meer nieuwsberichten