Disney 100 jaar

Op 16 oktober 2023 bestaat Disney 100 jaar en dus zullen er dit jaar veel activiteiten te zien zijn. De start vond plaats met een commercial tijdens de Super Bowl in de Verenigde Staten.

Meer belevenissen voor 100-jarig bestaan Disney

Maar er staan nog meer experiences gepland om het 100-jarig bestaan van Disney te vieren. Zoals de Disney100: The Concert, een multimediale concertervaring met muziekmomenten uit de geschiedenis, denk aan liedjes uit Belle & het Beest, Mary Poppins, Encanto, en muziek uit Star Wars en Marvel. De concerten vinden plaats in diverse Europese landen zoals in Nederland en België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Polen en Tsjechië.

Disney100: The Exhibition is een tentoonstelling die Disney-verhalen tot leven brengt met de nieuwste technologie. Hiervan vindt de première plaats in München op 18 april. Uit de archieven zullen originele kunstwerken en voorwerpen worden getoond.

En Wonder of Friendschip: The Experience waarin dynamische Disney duo’s laat herleven zoals Alice in Wonderland, Lilo & Stich, The Lion King en Mickey and Friends. Disneyland Parijs viert dit jaar haar 30e verjaardag en ook hier zal de 100e verjaardag worden gevierd. Op het programma staan entertainment programma’s, optreden van verschillende characters en activiteiten.

Meer nieuwsberichten