borstvoedingsbank elvie

Om het taboe rondom borstvoeding en kolven in het openbaar te doorbreken is er nu de eerste borstvoedingsbank, geïntroduceerd door Elvie.

Elvie toont eerste borstvoedingsbank in Kortijk

Deze eerste borstvoedingsbank staat op de Grote Markt in Kortrijk. De borstvoedingsbank is ontwikkeld door het bedrijf Elvie, die de nieuwe borstkolf Elvie Pump introduceert. Een borstvoedingsbank is volgens Elvie hoognodig, want er is nog steeds een taboe als het gaat om borstvoeding geven en kolven in het openbaar. Recente cijfers van Kind en Gezin laten zien dat steeds meer vrouwen in West-Vlaanderen borstvoeding geven. In 2014 was dit nog 70 procent, inmiddels is dat gestegen naar 75 procent.

Borstvoedingsbank voor het geven van borstvoeding of kolven

De borstvoedingsbank is ontworpen door Leda Devoldere van Atelier Leda uit Gent. De bank is zo ontworpen dat het mogelijk is tijdens het geven van borstvoeding of het kolven met een vriendin of je partner te praten. Tussen de zitplaatsen is een gedeelte gemaakt waarop de baby veilig kan liggen en een schone luier kan krijgen. De borstvoedingsbank staat nog tot eind augustus op de Grote Markt in Kortrijk.