De eigenaar van de Engelse firma: Playtime Beds Ltd in Sheffield moet voor drie jaar en vier maanden de cel in. In november 2016 overleed een jongetje van zeven maanden nadat deze met zijn hoofd tussen de spijlen terecht was gekomen van één van de door dit bedrijf gemaakte bedden. Het jongetje had geprobeerd tussen de spijlen te kruipen waarna zijn hoofdje achter de spijlen bleef hangen. Het jongetje is gestikt. Eigenaar C. Williams had de kopers gezegd dat het bed geschikt was voor kinderen vanaf zes maanden oud en de ouders betaalden ongeveer 700 euro voor het speelbed met trap en glijbaan.

Minachting voor het publiek

Volgens de rechter had de beddenmaker een belangrijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid en moet hij de gevolgen van het overlijden van dit jongetje voor de rest van zijn leven dragen. Het was volgens de rechter puur geluk dat er niet meer kinderen zijn overleden. De rechter vond het minachting voor het publiek dat de beddenmaker geen rekening heeft gehouden met de veiligheidseisen voor kinderbedden. Na het ongeluk is Williams nog doorgegaan met het maken en verkopen van kinderbedden zonder het ontwerp te wijzigen.

Celstraf voor fabrikant kinderbed

Fabrikant Williams verklaarde zich schuldig dat hij zich niet aan de veiligheidsvoorschriften heeft gehouden. Hij kreeg een celstraf van drie jaar en vier maanden opgelegd wegens fraude. Doodslag werd echter niet bewezen. Een medewerker van dit bedrijf kreeg zes maanden gevangenisstraf nadat hij zijn fout had toegegeven.

Bron: Birminghammail.co.uk