Ieder jaar word ik als jurylid namens de BCMI (Baby Care Magazines International, de Europese vakbladenorganisatie) gevraagd om de innovaties van de Kind + Jugend beurs te beoordelen. Dat doe ik met veel plezier, want je ziet als een van de eersten welke primeurs eraan zitten te komen, en dan wereldwijd! Het betekent wel dat ik direct na mijn vakantie – ik kan nooit in augustus weg vanwege de deadline van ons vakblad en de op komst zijnde beurzen, leveranciers in het babyvak kennen dit euvel! – direct aan de bak moet. Want de shortlist moet voor begin augustus bij de organisatie binnen zijn.

Zo gezegd zo gedaan, zul je denken, maar niets is minder waar. Voor dit jaar betekende het meer dan 200 producten(!) online bekijken, beschrijvingen lezen en beoordelen. Het is een intensief klusje waar ik wel wat tijd voor moet reserveren. Dit jaar zat ik niet in het buitenland, maar heerlijk op de camping in Zeeland en ik besloot de downloadlinks daar te gebruiken en tijdens een regenachtig momentje vast wat voorwerk te doen.

[wpcol_2third id=”” class=”” style=””]Die regenachtige momentjes waren het probleem niet, maar het downloaden. Lag het aan de slechte wifi verbinding of aan mijn laptop? Het kostte me een dikke vijf uur… maar daarna vlotte het goed.Onder de vele inzendingen weer een aantal bijzondere, maar ook bizarre producten waarvan je je afvraagt of dit nu echt zo nieuw is en wat nut ervan is. Zoals een speciaal kruidendrankje dat de borstvoeding moet stimuleren (ga naar een reformwinkel zou ik zeggen), een transparant bitje dat je als bevallende vrouw in de mond stopt en waar je op kunt bijten als de pijn ondraaglijk wordt (een bevallende vrouw verdraagt niets in haar mond en wat is er mis met de hand van je partner), een 100% natuurlijk en antibacterieel ontsmettingswatertje, maar het toppunt vond ik toch wel een standaard waar je een baby aan de armpjes in kunt hangen (ja, echt waar) om je kind verticaal te verschonen. Deze uitvinder heeft blijkbaar nog nooit gehoord van de tere ruggenwervels van een kleintje. Heel fout dus, maar ik heb wel geschaterd daar op de camping!

Door Carola Siksma[/wpcol_2third] [wpcol_1third_end id=”” class=”” style=””]Carola Siksma[/wpcol_1third_end]