U bevindt zich hier:--Intertoys gedeeltelijk overgenomen door Green Swan

Intertoys gedeeltelijk overgenomen door Green Swan

Door |2019-03-11T20:50:04+00:004 maart, 2019|Categorieën: Laatste nieuws|Tags: |
overname intertoys

Er is eindelijk meer duidelijkheid over de overname van Intertoys. Nadat de speelgoedketen failliet werd verklaard waren er meerdere partijen in de race. Nu is aangekondigd dat investeerder Green Swan het bedrijf gedeeltelijk overneemt. Green Swan kocht vorig jaar al filialen van Toys R Us en daarna Maxi Toys van Blokker Holding. Maxi Toys nam daarna de bijna 40 filialen over van Bart Smit in België.

Green Swan wil grote Europese speelgoedketen

Green Swan is er duidelijk op uit om een grote Europese speelgoedketen op te zetten. Het is nog onduidelijk hoeveel winkels er open blijven. In de wandelgangen wordt gesproken over de sluiting van bijna 200 winkels. Bij Intertoys werken 3.200 werknemers bij 286 winkels en 2 distributiecentra.
Intertoys was eigendom van Alteri, die een jaar geleden voor 1 euro Intertoys van Blokker Holding overnam. Beloofde investeringen bleven echter uit. Intertoys wordt dus gedeeltelijk verkocht, en daar zal Blokker Holding blij mee zijn. Was er geen overname gekomen, dan had Blokker namelijk 7 miljoen euro moeten betalen aan de verhuurders van de winkels, dat was een gegeven garantie aan Alteri.
Er waren ook franchisenemers van Intertoys in de race om te kijken of een doorstart mogelijk was. Tevens waren diverse Nederlandse ondernemers betrokken bij een eventuele overname, maar deze zijn nu afgehaakt.

Meer innovatie en beleving

Green Swan wil een andere richting op met de speelgoedketen. Naast de verkoop van speelgoed wil Green Swan samenwerken met andere merken, kinderfeestjes gaan organiseren en speelgoed verhuren. De grote filialen kunnen worden ingericht met escaperooms, en met 3D printers kunnen kinderen zelf producten printen.

Topdrukte door inruilen Intertoys cadeaubonnen

In de winkels was het de afgelopen periode topdrukte omdat uitgegeven cadeaubonnen konden worden ingeruild. Het ging daarbij om een bedrag van 1 miljoen aan bonnen die konden worden verzilverd. Door alle hectiek raakten systemen overbelast en was er hier en daar flinke commotie in de winkels.

Meer lezen