U bevindt zich hier:--Intertoys krijgt uitstel van betaling

Intertoys krijgt uitstel van betaling

Door |2019-02-12T17:26:15+00:0012 februari, 2019|Categorieën: Laatste nieuws|Tags: , |

Vandaag heeft Intertoys surséance van betaling aangevraagd en gekregen van de rechtbank te Amsterdam. Dit betekent dat de 400 winkels in Nederland en België voorlopig nog open blijven, maar de toekomst is onzeker.

Last van concurrerende webshops

Intertoys heeft last van concurrerende webshops die ook speelgoed aanbieden. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot een halvering van de omzetten. Daarnaast ervaart Intertoys hinder van andere aanbieders in het goedkopere segment buiten de speelgoedmarkt, zoals Flying Tiger en de Action.

Herstructurering

De getroffen maatregelen om de verliezen te beperken hebben geen succes gehad, meldt het management, daarom verwacht de speelgoedreus een flinke reorganisatie te moeten doorvoeren. Dit zorgt natuurlijk voor veel onzekerheid bij de 3.200 medewerkers, de 100 franchisenemers en betrokken leveranciers. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht voor een herstructurering van Intertoys. De vestigingen in Nederland en België blijven voorlopig wel open, maar de toekomst is dus onzeker.

Voorheen eigendom van Blokker, nu van Alteri Investors

Tot 2017 was Intertoys eigendom van Blokker. Blokker Holding wilde van bepaalde formules af en stootte eerder ook Leen Bakker en Xenos af. Blokker wilde zich alleen nog maar richten op de eigen formule. De formules Bart Smit en Toys XL werden verkocht aan het Britse Alteri Investors waar de formules onder de naam Intertoys verder zouden gaan. De Britten hadden grootste plannen, maar zijn ingehaald door de marktwerking in de retail.

intertoys uitstel van betaling