De laatste jaren zijn baby spa’s als paddenstoelen uit de grond geschoten. Ons land telt inmiddels 140 baby spa’s. Je kunt je kindje erin laten floaten met een  nekring, dit wordt ook wel hydrotherapie genoemd. Daarnaast is het mogelijk een babymassage te boeken. Gestreste kindjes kunnen er heel rustig van worden, maar het kan ook helpen bij buikkrampjes, reflux en het ontwikkelen van een voorkeurshouding.

Baby Spa Netwerk deelt officiële keurmerken uit

Tot voor kort waren er geen vereisten om een babyspa te openen. En werd er ook niet toegezien op de kwaliteit en hygiëne in een babyspa. Terwijl er wel met een kwetsbare doelgroep wordt gewerkt. Obstetrie- en jeugdverpleegkundige Bianca Jansen en Roxane Liewes, lactatiekundige IBCLC en reflexintegratie therapeut i.o. vonden dat dit anders moest. Ze besloten tot de oprichting van een Baby Spa Netwerk, het eerste officiële keurmerk van en voor baby spa’s in Nederland.

Controle baby spa op kwaliteit en hygiëne

Baby Spa Netwerk controleert de locaties op het naleven van eisen op kwaliteit en hygiëne, biedt (bij)scholing en geeft nog andere handvaten aan de baby spa ondernemer. De eerste 11 baby spa’s ontvangen binnenkort hun officiële keurmerk. De oprichters benadrukken dat Baby Spa Netwerk 100% onafhankelijk is.
Meer informatie op babyspanetwerk.nl

Lees meer nieuwsberichten
Meer over baby spa’s op Baby Wiki
Lees meer over baby in bad op BabyWiki

fotograaf TE Visions (Tim Elsinga)