Nieuwe ontwikkelingen bij de kleine fabriek, want niet alleen is er een nieuwe naam bedacht voor deze beurs, ook valt de beurs samen met de zomereditie van de Modefabriek. De nieuwe opzet is een gemakkelijk toegangbare open cirkel; de buitenste ring is gereserveerd voor labels die zich groot willen presenteren, de binnenste cirkels bieden ruimte voor kleine collecties en start ups. Door de verlaagde deelnamekosten is het nu extra aantrekkelijk om deel te nemen.

circel-kleine-fabriek-market

‘Meet the new brands’:

Alba Baby

Alba stelt hoge eisen aan hun baby- en kinderkledinglijn, niet alleen zijn de materialen van hoge kwaliteit en gaan lang mee, ook wordt de kleding op een verantwoorde manier gemaakt.

Cataleya

Cataleya staat voor luxe breiwerk met veel aandacht voor de afwerking (geen elastiek, geen naaiwerk) want het mag kinderen niet hinderen in hun speelgedrag. Bijzonder is de maatvoering: 0 tot 2 jaar, 2-5 jaar en 5 tot 7 jaar, de kledingstukken zijn zo gemaakt dat ze heel lang mee gaan. Er is ook een lijn voor moeders.

Gioseppo

Deze zomer lopen meisjes op fraai leren sandaaltjes van Gioseppo met hier en daar een stukje glitter. Of op jute espadrilles, gekleurde sneakers en plastic sandaaltjes met prints. Bij de jongens zien we vooral leren sandalen, slippers en espadrilles in marine of andere vrolijke kleuren.

Litte Hedonist

Van felle kleurstellingen en drukke prints wil het Nederlandse merk Little Hedonist niets weten. Zij kiest voor simpelheid, comfort, zachtheid en flexibiliteit. De look is sober, de materialen zijn 100% natuurlijk. Ook aan het comfort is gedacht: er zijn geen knopen of ritsen en de sweaters hebben een lekkere wijde nek om gemakkelijk aan en uit te trekken.

Little Indians

De collectie van Little Indians voor kinderen van 0 tot 6 jaar bestaat een ruime selectie comfortabele all-over geprinte broekjes met details, coole sweaters, suède schoentjes, knitwear en zelfs een leren jasje!

NESS

Dit nieuwe merk heeft lekkere grote manden gemaakt van 100% canvas. Deze zijn ideaal voor het opbergen van speelgoed, knuffels en andere geheimen maar kan ook als wasmand dienen. Daarnaast heeft Ness een gevarieerde collectie kinderkleding en accessoires.

Ukkoni

Zie de wereld door de ogen van een kind: met lef, sprankelend en onbevangen. Daar geeft het nieuwe Nederlandse merk Ukkoni gehoor aan. Alle kledingstukken zijn fair made en eco vriendelijk, zelfs de knoopjes zij van gerecycled hout. Verder tijdloze en comfortabele designs en prints.

De beurs

Market by kleine fabriek zal plaatsvinden op 10 en 11 juli in hal 11 van RAI Amsterdam.