Het duurde even, maar eindelijk was het zover: Mercator Travelling zal vanaf dit najaar de merken Silvercross, Egg en Oyster gaan distribueren in de Benelux. Dit werd tegelijk met de opening van een nieuwe showroom in Brussel feestelijk gevierd en wij waren erbij!

Onder het genot van een hapje en een drankje maken we kennis met drie nieuwe Engelse kinderwagens die hier in de fraaie verbouwde showroom van Mercator in de Trade Mart Brussel staan te pronken: Silvercross, Egg en Oyster. ‘Het merk Silvercross bestaat al sinds 1877 en is ontzettend succesvol in de UK’, vertelt eigenaar Koenraad Roelant, ‘maar op het Europese vasteland rijden nog niet zo veel Silvercross wagens. Dus is het voor ons een uitdaging om daar verandering in te brengen!’ Op onze vraag hoe dat dan komt, licht Koen toe: ‘De directie van Silvercross was tot voor kort ook niet gefocust op andere Europese landen, maar nu is het bedrijf voor 50% in handen van een bedrijf uit Hong Kong en zij willen strategisch uitbreiden naar de rest van Europa.’
Voor deze grote expansie is niet alleen een nieuwe firmanaam geregistreerd, Mercator Travelling, maar is ook een nieuw salesteam aangesteld waaronder een bekende naam: Niels Simons. ‘Met ons nieuwe salesteam slaan we een nieuwe richting in, we stappen af van alleen de verkoopfunctie en willen een advies- en serviceorgaan worden. Dat betekent dat we adviezen en trainingen gaan geven aan verkopend personeel in de winkel. Onze vertegenwoordigers krijgen geen targets meer van mij mee maar wel een andere opdracht: ik wil dat ze over een jaar exact weten wie de verantwoordelijke is van elke winkel en dat onze klanten de vertegenwoordigers ook goed kennen. Een investering in relatiebeheer dus. Dat doen meerdere merken natuurlijk al een beetje, maar wij gaan daarin nog veel verder.’

Silvercross Surf, Wayfarer, Balmoral & Kensington
Dan wordt het tijd om de nieuwe kinderwagens nader te bekijken. Koenraad neemt ons mee naar het paradepaardje van Silvercross; de Aston Martin edition van de serie Surf. Deze is met de hand gepolijst, is afgewerkt met luxe leer, heeft Alcantara bekleding en een kasjmier dekentje. Voor iets minder dan 4000 euro krijg je als consument een genummerd exemplaar met certificaat. Met het uitkomen van de nieuwe James Bond film natuurlijk een prachtig verkoopverhaal. Maar ook een geweldige blikvanger in de etalage van een babywinkel!
De ‘gewone’ modellen Surf wordt geleverd met luxe draagwieg, inserts en omkeerbaar zitje. Het is een compleet reissysteem geschikt vanaf de geboorte tot kleuter. Surf heeft een uitstekende vering en extra lichtgewicht magnesiumlegering frame voor een ‘smooth’ ritje. Verkrijgbaar in acht prachtige kleuren, van chique zwart tot trendy geel.
Moeders die op zoek zijn naar een compacte, lichtgewicht kinderwagen zijn waarschijnlijk gecharmeerd van de Wayfarer, ideaal voor ‘urban mums’. Deze kinderwagen is heel gebruiksvriendelijk en kan in een beweging worden opgevouwen. Verkrijgbaar in acht hippe kleuren.

De Rolls Royce onder de kinderwagens is natuurlijk de Silvercross Balmoral. Deze klassieker is met de hand gemaakt in de fabriek in Yorkshire Engeland. Kenmerkend is de vorm en het ambachtelijk handwerk: zoals de beschildering en het naaiwerk van de bekleding. Verkrijgbaar in zwart, bruin, marine, roze en gebroken wit. Wel klassiek en luxe, maar liever praktisch? Silvercross Kensington heeft een afneembare reiswieg en opvouwbaar frame.

BabyStyle met Egg en Oyster
BabyStyle positioneert zich meer in het midden tot hoog segment. BabyStyle wordt gerund door twee broers die hun distributeursrol hebben ingeruild voor een eigen productielijn. Hun eerste ontwerpen mogen er zijn: Egg en Oyster.
Egg is de meest luxe. ‘Een heel slim ontwerp’, legt Koenraad uit. ‘Je koopt deze kinderwagen voor je eerste kindje in de wetenschap dat je voor een tweede kindje een andere wagen nodig hebt. Maar met de unieke adapter verander je deze kinderwagen snel en simpel in een duowagen geschikt voor verschillende combinaties reiswiegen, autostoeltjes en peuterzitjes. Dat scheelt ouders veel geld. De Egg is ontzettend compact, zelfs met adapter, en biedt heel veel ruimte. De ontwerpers hebben echt goed nagedacht over functionaliteiten; zoals het met één hand kunnen opvouwen, soepel sturingssysteem en het van boven te bedienen rempedaal zodat je geen blessure oploopt als je open schoenen draagt.’

Eigenaar Andy Crane van BabyStyle springt nog even bij voor een demonstratie. Hij wijst op het in het oog springende ontwerp: de vorm van een ei. Een mooi design met een beschermende uitstraling. Zelfs in duo blijft de kinderwagen een stijlvolle vertoning. Leuk te weten: de voetenzakken sluiten met magneetjes, er zit een muskietennet verwerkt in de kap en met de bijpassende luiertassen maak je als ouder echt een fashion statement.
Egg is verkrijgbaar in drie framekleuren: antraciet, zilver en zwart en bekleding in wit, zwart, blauw, rood, groen en grijs.
Zusje Oyster zit wat lager in het segment maar biedt veel: voor slechts 699 euro heb je als consument een complete kinderwagen!