greentom winnaar mkb innovatie

Greentom uit Maastricht ontving op 21 september de innovatieprijs van het MKB voor hun duurzame kinderwagen Greentom. Met deze titel mag Greentom zich een heel jaar lang het meest innovatieve MKB bedrijf van Nederland noemen.

Duurzame kinderwagen beste innovatie van het MKB

Greentom is volgens de jury wereldwijd de eerste ontwerper en leverancier van groene kinderwagens. De kinderwagens zijn gemaakt van duurzame materialen zoals natuurlijke stoffen en gerecyclede flessen. De kinderwagens zijn snel te monteren en na gebruik te demonteren. Daarna kunnen alle onderdelen worden hergebruikt voor andere doeleinden. Greentom heeft verder als groot pluspunt dat de kinderwagens gemaakt worden bij lokale fabrieken, dat zorgt voor een besparing van transportkosten en spaart tegelijk het milieu.
De jury was verder onder de indruk van het bijzondere design, de omzetgroei en afzetgebieden in de hele wereld waaronder groeimarkt China. De jury wordt geleid door Ruud Koornstra, hij is innovator en energie-commissaris van Nederland.

MKB innovatie top 100

Greentom staat dus bovenin de nieuwe ranglijst met de beste innovaties van dit jaar. De innovaties op deze lijst zijn producten, diensten of processen. Het geeft volgens de organisatie een goede impressie van de innovatiekracht van het MKB.