mutsy icon kinderwagen

Het iconische Nederlandse merk Mutsy wordt overgenomen door de Utrechtste mobiliteitsspecialist Popal Mobility Group (PMG). Het familiebedrijf Mutsy, opgericht in 1937 te Goirle, is bekend geworden om haar Z-vormig frame, eigentijdse modellen zoals Mutsy Evo, Nio, Icon en Nexo. Ongeveer een jaar geleden werd Mutsy failliet verklaard. Aryan Popal, co-founder van PMG over de overname: ‘Wij kenden Mutsy als een solide bedrijf met een prachtige collectie. We waren dan ook verbaasd toen we hoorden dat het bedrijf haar activiteiten had gestaakt. PMG is al bijna een kwart eeuw actief op de mobiliteitsmarkt. Dat begon met een eigen fiets, maar ons bedrijf heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel op het gebied van productontwikkeling, distributie, sales en aftersales.’ Volgens Popal, die samen met zijn broer Daniel het bedrijf leidt, is de overname van Mutsy een logische stap. Er zijn volgens hem veel overeenkomsten met het hun huidige product- en merkportfolio en ze denken dat ze van Mutsy een groot succes kunnen maken, in Nederland en wellicht daarbuiten.

Voorlopig een dedicated team voor Mutsy

De activiteiten worden nog niet geïntegreerd in die van PMG, eerst wordt er een start gemaakt met een dedicated team. ‘Ondanks de overeenkomsten is de markt voor kinderwagens heel specifiek’, aldus Popal. Er zijn afspraken gemaakt met de producenten waar Mutsy mee heeft samengewerkt. Mutsy is van 8 tot en met 10 september aanwezig op Kind + Jugend, de internationale vakbeurs in Keulen.

Over Popal Mobility Group

Popal Mobility Group (PMG) is sinds 1998 actief in de rijwielbranche. Het bedrijf, dat wordt geleid door de broers Aryan en Daniël Popal, heeft circa 150 mensen in dienst. PMG heeft kantoren in Nederland, Zuid-Europa en Azië, een distributiecentrum van 38.000 m2 in Drunen (Noord-Brabant) en een dealernetwerk met ruim 1.500 winkels in Europa. Het bedrijf heeft de merken Popal, Cangoo, Keewee, Supersuper, BSP en Bird Bike in haar portefeuille en produceert jaarlijks zo’n 200.000 fietsen.

Lees meer nieuwsberichten