Zeven voormalig Intertoys ondernemers bestaande uit negen winkels zijn een nieuwe speelgoedketen gestart. Onder de naam Jase&Joy zullen ze met hulp van Euretco naar buiten treden. De keuze voor de naam Jase&Joy is een bewuste keuze. Miriam de Bruin, business unit manager bij Euretco, geeft aan dat het een naam is die plezier uitstraalt zonder het woord ‘toys’ te gebruiken. Het is de bedoeling dat mensen aan de hand worden genomen tijdens het aankoopproces en daar gaat het duo Jase en Joy een rol bij spelen. Ook over het kleurgebruik is goed nagedacht, in plaats van het traditionele en soms wat schreeuwerig gele, rode of blauwe kleuren die je vaak ziet in de speelgoedmarkt, is bewust gekozen voor een eigentijdse petrol kleur.

Uittesten en reviewen bij Jase&Joy

In de speelgoedwinkels staat ‘fun first’ centraal en dat is te zien aan de activiteiten in de winkel. Het duo Jase en Joy gaat een rol spelen bij testteams waarbij speelgoed mag worden uitgeprobeerd en klanten kunnen zich via de website aanmelden als testkandidaat. Deze testteams gaan het speelgoed uitproberen en vertellen via reviews andere klanten wat zij ervan vinden. Miriam: ‘we willen laten zien dat speelgoed meer is dan een gevulde doos verpakt in cadeaupapier, er is zoveel meer over speelgoed te vertellen. Beleving en gevoel worden steeds belangrijker om onderscheid te kunnen maken ten opzichte van grote online aanbieders. Daar hoort ook een goed assortiment en service bij waarvoor we nauw samenwerken met de zelfstandig ondernemers die met passie in de winkel staan en de lokale omgeving goed kennen.’

Ombouwen naar nieuwe winkelformule

Tijdens het uitwerken van de nieuwe formule waren de aangesloten winkels open onder een tijdelijke naam: de nieuwste speelgoedwinkel van Nederland. De komende weken zullen deze winkels stap voor stap worden omgebouwd naar de nieuwe formule. Op 10 oktober zal het digitale Jase&Joy speelgoedboek worden gelanceerd en vanaf 21 oktober is deze ook in een geprinte versie beschikbaar. Net op tijd voor de drukke Sinterklaas en Kerstperiode.

Waar zit Jase&Joy?

Jase&Joy is te vinden in Amersfoort-Noord, Amstelveen, Budel, Bussum, Deurne, Eindhoven (Stratum), Gemert, Purmerend en Veldhoven. Vanaf 11 oktober is de site jasejoy.nl beschikbaar.