nijntje musical

Nijntje de nieuwe musical ging 17 oktober in première en wij waren erbij! Samen met zus, haar schoondochter en kleine Dex (3 jaar) waren we in de Stadsschouwburg Utrecht. En het was een feestje!

Met nijntje oren naar de zaal

De organisatie had nijntje oren op en de kinderen kregen er ook een. Voordat we de zaal inliepen konden de kleintjes nog even op de foto. In de zaal was het een spannend moment voor de kleintjes toen de lichten uitgingen en de rode gordijnen van het podium open zwaaiden. Maar direct daarna een vertrouwd beeld met een decor alsof je in een verhaal van Dick Bruna stapt. En daar kwamen ze op: nijntje, nina maar ook knorretje en daan, boris, barbara en natuurlijk vader en moeder pluis in mooie kostuums. We waren getuige van nijntje’s eerste schooldag na de vakantie, het vieren van haar verjaardag in een onderzeeër en in een kasteel.

Knipoog naar ouders en opa’s en oma’s

Superleuke en goed verstaanbare liedjes en teksten met ook een knipoog naar de vaders, moeders en opa’s en oma’s in de zaal. Onze Dex zat helemaal in de voorstelling van het begin tot het einde. De lengte van ongeveer 45 minuten is ook helemaal prima. Na de voorstelling werden de kinderen verwend met een nijntje koek, popcorn en limonade en als klap op de vuurpijl gingen ze met een mooie rugtas met nijntje knutselboekje en kookboek naar huis. Compliment voor de organisatie van de première, we hebben genoten. De nijntje musical is een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen (boven 2 jaar) en uiteraard fans van de verhalen van Dick Bruna.

Muziek van Joop Stokkermans, teksten van Ivo de Wijs, regie van Naomi van der Linden.
In samenwerking met Mercis en Senf producties.

Bekijk meer nieuwsberichten