orchestra premaman in financiele problemen

Naar aanleiding van de dalende omzetten en grote verliezen krijgt de Franse baby- en kinderwinkelketen Orchestra-Prémaman uitstel van betaling aan zijn schuldeisers voor zes maanden. Dat is door de rechtbank in Montpellier besloten. Tegenover het Franse blad Midi Libre geeft eigenaar Pierre Mestre aan dat de opschorting van schulden het bedrijf in staat stelt orde op zaken te stellen en aan een herstel te werken. Ook is er een reddingsplan opgesteld. De onderneming blijft operationeel en de raad van bestuur en het management blijft ongewijzigd. Alle klant-, leveranciers- en arbeidscontracten blijven van kracht en kunnen niet worden beëindigd.

Negatieve resultaten voor Orchestra-Prémaman

Het Franse concern Orchestra-Prémaman heeft te maken met dalende omzetten en grote verliezen. De omzet daalde in 2018-2019 met 6,8% tot 570,8 miljoen euro, de bruto exploitatiemarge zakte van 6,2% naar 0,5% en het nettoverlies liep op van 20,5 miljoen naar 88,2 miljoen. De oorzaken zijn volgens de organisatie de negatieve ontwikkelingen in de modebranche, vooral op het gebied van kinderkleding. De sociale onrust (gele hesjes acties) zorgden voor een daling van winkelbezoeken.  In 2018 trof Orchestra-Prémaman een schikking, maar de organisatie kreeg ook operationele problemen door de verlaging van de rating bij kredietverzekeraars.

Opleving

In januari en februari dit jaar steeg de omzet met 2,5%. Het aantal leden is gestegen tot 2,1 miljoen, een stijging van 12,4% in één jaar. Orchestra-Prémaman is gevestigd in 40 landen en heeft 600 winkels waarvan de meeste winkels in Frankrijk gevestigd zijn. In België bevinden zich 55 vestigingen.