sumblox

Voor het eerst in de geschiedenis van de Toy Awards heeft de organisatie van de Spielwarenmesse besloten om de onderscheiding van winnaar Calculix number bricks in te trekken. Deze organisatie won in de categorie Startup tijdens de 71ste Spielwarenmesse dit jaar.

Sumblox beschuldigt Calculix van plagiaat

Tijdens de Spielwaren messe beschuldigde Sumblox, waarvan de producten recent door Calculix werden gedistribueerd, van plagiaat. Daarna onderzocht het management van de Spielwarenmesse de claims. Na uitvoerig onderzoek is besloten dat Sumblox al sinds oktober 2014 op de Amerikaanse markt distribueert. Er is ook vastgesteld dat de Calculix bouwstenen bijna identiek zijn aan de bouwstenen van Sumblox.
Volgens Ernst Kick, CEO van de Spielwarenmesse is het belangrijk dat de verkiezing en de Toy Awards worden beschermd en dat deelnemers aan criteria van de verkiezing voldoen. Nu is gebleken dat de Calculix niet aan deze belangrijke voorwaarden voldoet. Daarom is besloten het deelnemende bedrijf volgens het reglement per direct uit te sluiten van de verkiezing.

Calculix

Calculix number bricks

sumblox

Sumblox beschuldigt Calculix van plagiaat