stokke babyzen

Stokke, de Noorse fabrikant van diverse kinderproducten en bekend van de Tripp Trapp hoge kinderstoel, heeft BABYZEN overgenomen. BABYZEN is onder andere fabrikant van de YOYO lichtgewicht kinderwagen.

BABYZEN is derde overname van Stokke

Het is voor Stokke de derde overname op rij en past volgens het management in de strategie om via innovatie en acquisitie uit te groeien tot marktleider in kinderproducten. Stokke meldt dat ze de afgelopen 18 maanden goede financiële resultaten hebben geboekt met een gestegen winst voor belastingen met 75 procent in 2020. Jacob Kragh, de CEO van Stokke, meldt: ‘Het samengaan van Stokke en BABYZEN toont onze ambitie om onze wereldwijde positie te versterken. Onze strategie is erop gericht consumenten een eersteklas ervaring te bieden, ofwel via onze eigen producten, ofwel door bedrijven over te nemen die complementaire producten aanbieden.’

Wereldwijd distributie via Stokke

Het in Frankrijk opgerichte BABYZEN staat bekend om zijn innovatieve en functionele producten met een mooi design. Een goed voorbeeld is de lichtgewicht YOYO kinderwagen. Door de overname kan BABYZEN het wereldwijde distributienetwerk van Stokke benutten en nieuwe markten en consumenten bereiken. Hierdoor wordt volgens het persbericht de kracht van beide merken tot wederzijds voordeel gecombineerd. De koopovereenkomst is ondertekend en de transactie zal naar verwachting eind 2021 zijn afgerond.

Lees meer nieuwsberichten