Toy Award 2023

Voor zes exposanten is het een bijzonder geslaagde start van de 72ste Spielwarenmesse. Een dag voor de officiële opening van de beurs werden ze tijdens de PressPreview in het zonnetje gezet voor hun productinnovaties en ontvingen ze de felbegeerde ToyAward.

Winnaar EverEarth 7 in 1 Space Activity Cube

In de categorie baby’s en peuters won EverEarth 7 in 1 Space Activity Cube van EverEarth Europe. De eerste plaats in PreSchool ging naar de Yummy Bear Scale van Topbright. Clementoni won de prijs in de rubriek SchoolKids met de experimenteerset History of Life on Earth. In de categorie Tiener & Volwassenen ging de overwinning naar de Miika K.I. robot van Franckh-Kosmos. HoloToyz won de prijs in het Startup-gebied voor zijn Paw Patrol AR Tattoos & Stickers, terwijl BAVVIC de winnaar was in de categorie Duurzaamheid met zijn Creative Building Blocks.

Beoordeling vakjury

Als belangrijk kwaliteitskeurmerk geniet de ToyAward wereldwijde erkenning. De prijswinnende nieuwe producten werden geselecteerd door een 13-koppige internationale vakjury. Er wordt beoordeeld op begrijpelijkheid van het productconcept, speelplezier, originaliteit, veiligheid, commercieel succespotentieel en productie en kwaliteit. Alle prijswinnaars en de genomineerden kunnen worden bekeken in de speciale ToyAward Special Area in hal 3A. Hieronder een greep uit het overzicht van de winnaars:

Categorie: Baby & Peuter (0-3 jaar)

Uren speelplezier voor baby’s en peuters wordt beloofd met de 7-in-1 Space Activity Cube van EverEarth. Er valt genoeg te ontdekken in deze gevarieerde activiteitenkubus met zijn draai- en insteekspellen en ruimtestation met planeten, voertuigen en een buitenaards figuur. Het biedt training voor fijne motoriek, concentratie en denkvaardigheden.

everearth

Categorie: Kleuterschool (3-6 jaar)

Met de Yummy Bear Scale van Topbright leren kleuters hun eerste cijfers en de fysieke concepten van gewicht en balans. Als ze een aantal kleurrijke cupcakes op de weegschaal leggen, weegt alleen de overeenkomstige som van de getallen. Bovendien kunnen eenvoudige wiskundige problemen worden opgelost door de getallen in evenwicht te brengen.

Categorie: Startup

De Paw Patrol Augmented Reality Tattoos & Stickers van HoloToyz laten dromen uitkomen. Gescand met een app komen de schattige hondenagenten Chase, Zuma & Co tot leven als 3D-animaties. Of het nu gaat om stickers in de kamer of als tatoeages op de huid: in een mum van tijd suizen de levendige karakters door de kinderkamer.

Categorie: Duurzaamheid

De houten Creative Building Blocks van BAVVIC kunnen met behulp van gemakkelijk vast te pakken siliconen verbindingen tot talloze constructies worden samengesteld. Als STEM-leerspeelgoed stimuleren ze de interesse in technische onderlinge verbanden, en hun integratieve benadering maakt ze bijzonder geschikt voor kinderen met sensorische integratiestoornissen. Het hout voor de blokken is afkomstig van restanten van de raamkozijn- en meubelproductie.

Bekijk alle winnaars op toyaward.com
Lees meer nieuwsberichten