Top 5 trends 2016: van monochrome tot superhero.

Bezoekers laten zich  op de 5e etage van Kids Universe verrassen door een uniek belevingsconcept dat volledig is gericht op de noviteiten en de ontwikkelingen rondom baby’s en kids. Vertrouwd zijn de exposanten van Toys & Trends; nieuw zijn opvallende partijen zoals Jumbo. Ook maken interessante kennissessies hun opwachting. Op de zondag en maandag vertelt Stylink.nl alles over ‘style trends’ en over Social Media. En BaggyBoys geeft een presentatie over online comfort in de winkelstraat. En dit zijn de trends in baby- en kinderland volgens kindermodeblogster Frederieke Wieberdink:

Trend 1: Monochrome
Hoewel bij de zwart/wit trend eerst nog wat weerstand te voelen was – want bij kinderen hoort kleur – is de monochrome style niet meer weg te denken in de wereld van baby’s en kinderen. We zien veel monochrome outfits, zwart/wit kinderkamers met dito posters, monochrome houten blokken en zelfs zwart/witte speentjes.

Trend 2: Let’s shine!
We gaan in 2016 steeds meer metallics zien bij kinderen, zowel in de kinderkledingkasten als in de kinderkamers. Er wordt gebruik gemaakt van gladde materialen met een luxe uitstraling. Leggings, rokjes, broekjes in mooie glanzende stoffen. En het speelgoed wordt opgeruimd in een koperen mand. Let’s shine!

Trend 3: Hey you, superhero
Kinderen kunnen hun hart ophalen aan de superhero trend. Overal verschijnen hun superheroes! Op speelgoed, verpakkingen, kleding, echt overal. Kinderen worden hier enorm naartoe getrokken, want zij willen niets liever dan in de rol kruipen van hun superheld.

Trend 4: Game on!
De sporttrend is gebaseerd op invloeden uit de sportwereld en een sportieve lifestyle raakt steeds meer verweven in het dagelijkse leven van kinderen. Daar hoort natuurlijk ook coole kleding bij met een sporty look. Papa’s en mama’s doen hun hardloopronde mét een kinderwagen. Game on!

Trend 5: Let’s go wild
Kinderen en dieren gaan hand in hand samen. Daarom zie je deze trend overal terug in de kinderbranche: in kinderkleding, speelgoed en in baby artikelen.

Wat en wanneer?
Voorjaarsbeurs Trade Mart | Kids Universe
6, 7 en 8 maart 2016
10.00 – 18.00 uur, op maandag tot 20.00 uur

Locatie
Beatrixgebouw 5e etage
Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht
www.trademart.nl/beurzen/voorjaarsbeurs

Gratis Trade Mart Jaarkaart!
Met de gratis jaarkaart heb je toegang tot alle openingsdagen in 2016. Met een aanbod uit meer dan 2000 merken en een uitgebreid programma met workshops, trendpresentaties, product demonstraties en netwerkevents.
Bestel of activeer jouw jaarkaart via: www.trademart.nl/jaarkaart

trade-markt