Maxi-Cosi ontving bij het consumentenprogramma Radar een warme douche, aangedragen door de familie Dusseljee. Afgelopen maand ging deze familie op wintersport met drie kinderen op de achterbank in de leeftijd van 1, 3 en 4 jaar. Allemaal goed vastgezet in autostoeltjes. Op de terugweg in een file op de ring van Basel werd de auto van de familie door een automobilist aangereden. Hij reed met met 40 tot 50 kilometer achterop de auto in.

Gelukkig bleek niemand letsel opgelopen te hebben, maar bij het uitstappen bleek hoe groot de klap was; de trekhaak, die de grootste klap had opgevangen, was helemaal afgebroken. Het algemene advies dat wordt gegeven voor kinderzitjes in de auto is dat deze vervangen moeten worden na een ongeval. Maar het bleek onzeker of deze vergoed zouden worden door de verzekering van de tegenpartij.

De familie Dusseljee nam bij thuiskomst contact op met Dorel voor advies. Maxi-Cosi kwam direct met twee oplossingen. Dorel bood aan een brief op te stellen met de verklaring dat de stoeltjes vervangen moesten worden zodat de familie sterker zou staan bij het verhalen van de schade. Een andere oplossing die Dorel aanbood was om alle stoelen inclusief ISOfix bases gratis te vervangen door autostoeltjes van gelijke aard.

Van de laatste mogelijkheid maakte de familie graag gebruik. Direct de volgende dag werden 3 nieuwe autostoeltjes helemaal gratis bij de familie thuisbezorgd. De beschadigde autostoelen zijn ingeleverd bij Dorel voor het maken van analyses.

Bekijk hier de video (op 29 minuten)! Video Maxi-Cosi warme douche