We hebben in Nederland onze eigen Baby Innovation Award verkiezing, maar internationaal wordt al jaren de Baby Innovation Award op Kind und Jugend, de grootste vakbeurs ter wereld, gehouden.
Na een lange vakjurydag en keuze uit bijna 200 producten zijn dit de winnaars geworden. Vanmorgen werden ze bij de opening van de beurs in het zonnetje gezet:

nano bebe

nanobébé zuigfles bewaart voedingsstoffen moedermelk

De nanobébé zuigfles is de eerste zuigfles die zo is ontworpen dat deze de kostbare voedingsstoffen van moedermelk bewaart. Door de speciale vorm is moedermelk snel en gelijkmatig opgewarmd zodat kostbare stoffen niet verloren gaan bij het koelen en opwarmen. Dit opwarmen gaat snel: zo’n 2 tot 3 keer sneller dan standaard flessen. Baby’s kunnen dit flesje al snel zelf vasthouden.

familings matras

Matras met schommelfunctie van Familings

Baby’s worden al sinds mensenheugenis gewiegd om ze in te laten slapen en gerust te stellen. Een moeder uit Finland bedacht een matras met een ingebouwd schommelsysteem. Eenvoudig, veilig en gemaakt van ademend materiaal.

motorola smart nursery

Motorola Smart Nursery

Met de Smart Nursery van Motorola worden apparaten op een slimme manier met elkaar verbonden, zoals een babyfoon, luchtbevochtiger en weegschaal. Binnen en buitenshuis te bekijken en te beheren via de control unit of mobiele app.

grobag slaapzak insectenwerend

Insect Shield Grobag; slaapzak tegen insecten

Deze slaapzak zorgt niet alleen voor een veilig slaapklimaat, hij houdt bovendien insecten op afstand. De slaapzak is behandeld met een materiaal afkomstig uit militaire dienst in de Verenigde Staten.

whisbear

Whisbear met huilfunctie

Dit beertje is ontworpen om baby’s te helpen in slaap te vallen. Het apparaat sust de baby in slaap en gaat na 40 minuten over in stand-by. Daarna reageert hij alleen op de geluiden die een kindje maakt zoals kreungeluiden of huilen. Door de handige magneetjes aan de poten is deze ook aan een bedje of autostoeltje vast te maken.

omnio buggy

Omnio kinderwagen

Deze kinderwagen heeft unieke wielen, die niet alleen voorwaarts maar ook zijwaarts kunnen bewegen. Dit maakt de kinderwagen makkelijk te besturen, zelfs met een hand.

bedbox jetkids

BedBox van Jetkids

Vliegen met kleine kinderen is een uitdaging. BedBox is ontworpen door een piloot en zijn vrouw. Het is een kinderkoffer waarop kinderen kunnen rijden maar kan in het vliegtuig gebruikt worden om het zitgedeelte te verlengen en een reisbedje te maken.

maxi cosi airbag

Maxi-Cosi AxissFix Air met airbags

Maxi-Cosi bedacht geïntegreerde airbags in de gordels van hun nieuwste autostoeltje AxissFix Air. Daarmee wordt de impact op het hoofdje van het kind bij een ongeluk verkleind met wel 50%. In geval van een ongeluk worden speciale, voor kleine kinderen, geschikte modules doorgeprikt waarna de kleine airbags zich uiteenzetten en vullen. Enkele seconden later stroomt de lucht weer weg.