Dit jaar was het alweer de 42e editie van de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Woensdag vier november heeft Keet! Van Telekids de winnaars bekend gemaakt.  De genomineerde producten werden getest op technische kwaliteit, verpakking, vormgeving, grafische verzorging, speelwaarde, originaliteit, aanwezigheid van duidelijke Nederlandstalige handleiding, algemene verkrijgbaarheid en prijs/kwaliteit verhouding. Uiteindelijk besloot de consument wie de winnaar per categorie werd.

Onderstaand de winnaars in de zes categorieën:

0 t/m 3 jaar: Vrolijke vriendjes – Magisch speelhuis (VTech)
Dit huis bestaat uit drie verdiepingen en heeft een tuin. Het kindje kan op ontdekking uitgaan en Sofie plaatsen op één van de zeven Magic Points die zich in het speelhuis bevinden. Deze zorgen voor interactief speelplezier en de vriendjes van Sofie zullen reageren met liedjes en vrolijke zinnen!

4/5 jaar: Drie kleine biggetjes (Smart)
Ideaal voor jonge kinderen. Het puzzelspel bevat drie grote, stevige puzzelstukken die kinderen makkelijk kunnen vasthouden. Daarnaast bevat dit spel een plaatjesboek met verhaal en een boekje met daarin 48 opdrachten. Het kindje kan kiezen tussen dag- of nachtopdrachten.

6/7 jaar: Schetenjacht (Goliath Games)schetenjacht
Een grappig familiespel voor jong en oud. Alle spelers krijgen een scheetzaak die onzichtbaar moet blijven voor de tegenspelers. In willekeurige volgorde gaat er bij een speler een rood lampje branden. De speler moet dan in zijn/haar scheetzak knijpen. De tegenspelers moeten dan raden wie het was!

8/9 jaar: K’nex KForce Mega Boom (Boti Europe)
Met de Mega Boom van K’nex kunnen kinderen hun eigen Mega Boom Blaster bouwen. De set bestaat uit 360 onderdelen, waaronder drie pijltjeshouders, twee voorlaadringen, twee revolverkamers en twee monteerbare handgrepen.

10/11 jaar: Meccano Meccanoid G15 KS (Spin Master)
Kinderen leren met de Meccano Mecconoid bouwen en programmeren. Tijdens het in elkaar zetten van de robot wordt het kindje al geassisteerd. De robot reageert op commando’s en vertelt moppen of leuke weetjes. Daarnaast kan hij ook dansen of kungfu bewegingen na doen. Met een tablet of smartphone kan de robot worden bestuurd.

12 +: Focus Drone (Spectron)
Deze drone is speciaal ontwikkeld voor beginners. Typisch speelgoed van deze tijd en kan eenvoudig worden bestuurd.drone focus