zonnetjesweek

Heerlijk dat de zon weer wat vaker gaat schijnen en extra fijn voor kinderen om lekker buiten te spelen. Genieten van haar warme stralen is een opkikker voor ons humeur en het is gezond, maar we mogen huidbescherming niet vergeten, zeker voor de allerkleinsten. Om kinderen te leren over zonbescherming heeft het Huidfonds de Zonnetjesweek geïntroduceerd. Deze vindt dit jaar plaats van 8 tot met 12 mei.

Bewezen verband huidkanker en verbranding op jonge leeftijd

Er is een bewezen verband tussen verbranden op jonge leeftijd en het ontstaan van huidkanker op latere leeftijd. Vooral de kinderhuid is extra gevoelig omdat deze dunner is dan die van een volwassene. Het is daarom belangrijk om de kinderhuid optimaal te beschermen en kinderen al op heel jonge leeftijd te leren over schadelijke effecten van de zon.

Sponsoring Zonnetjesweek van het Huidfonds

Het Huidfonds wordt tijdens de Zonnetjesweek gesponsord door Nivea Sun. Aan de Zonnetjesweek kunnen kinderopvanglocaties gratis meedoen. In deze week leren ouders en hun kinderen hoe je veilig van de zon kunt genieten. Ook krijgt de kinderopvang handvatten hoe ze aan zonbescherming aandacht kunnen besteden. Er zijn boekjes, stappenplannen, kleurplaten en dansvideo’s beschikbaar. Vorig jaar namen 2000 kinderopvanglocaties deel en meer dan 100.000 kinderen. Via zonnetjesweek.nl kan er worden ingeschreven. Komt deze week niet goed uit? Geen punt, er kan ook gekozen worden voor een andere actieweek.

Lees meer nieuwsberichten