zwangerschapslingerie

Als je zwanger bent, heb je naast zwangerschapskleding ook goede zwangerschapslingerie nodig.

Waarom is zwangerschapslingerie nodig?

Tijdens de zwangerschap ondergaan je borsten een verandering. Deze beginnen nog eerder te groeien dan je buik en je omvang neemt direct toe en na de bevalling weer af. Om ervoor te zorgen dat je buik en borsten tijdens de zwangerschap ongehinderd kunnen groeien is er speciale zwangerschapslingerie. Denk aan zwangerschapsbh’s en zwangerschapsondergoed die je buik en soms zelfs je rug ondersteunen. De zwangerschapslingerie van nu is niet alleen praktisch en comfortabel, maar ook elegant en vrouwelijk. Daar voel je je gewoon supermooi in!

Zwangerschapsbh

Nu je borsten groter en zwaarder worden, zul je behoefte hebben aan een beha die genoeg steun geeft. Kies liever voor speciale zwangerschapslingerie in plaats van gewoon een maatje groter aan te schaffen. Zwangerschapsbh’s zijn extra stevig, hebben meerdere verstelhaakjes zodat je ze lang door kunt dragen en hebben elastische, meegroeiende cups en brede bandjes.

Voordelen zwangerschapsbh

Een zwangerschapsbh zorgt niet alleen voor een goede pasvorm, hij biedt ook optimale steun en kan helpen zwangerschapsstriemen te voorkomen. Randjes en naden zijn weggewerkt en de beha voelt zacht en comfortabel. Precies wat jij nu nodig hebt.

Tips voor het kopen van een goede zwangerschapsbh

Je merkt vanzelf wanneer het tijd is om een zwangerschapsbh te gaan dragen. Je eigen beha’s voelen niet meer prettig: ze zijn te klein of irriteren je gevoelige borsten. Het is handig om te kiezen voor een verstelbare onderwijdte. Er zijn ook zwangerschapsbeha’s met een losse extender, heel handig omdat je deze zowel tijdens als na de zwangerschapsperiode kunt gebruiken! Gelukkig zijn er veel leuke en ook sexy beha’s en slips te koop die allemaal lekker zitten door de uitgekiende materialen.

Wat is een voedingsbh?

Een voedingsbh heeft aan de voorzijde voedingsclips, waarmee je de voorzijde van de cup kunt openen zodat je straks je baby kunt voeden. Maar het is verstandig om te wachten met het kopen van een voedingsbeha tot je bevallen bent omdat je niet weet welke maat je na de bevalling hebt, dit kan wel eens een maatje groter zijn! Je kunt er ook voor kiezen om laat in je zwangerschap een voedingsbh te dragen.

Kopen van een goede voedingsbeha

Een goed zittende voedingsbh is niet goedkoop, maar je draagt deze zeer intensief en dan heb je het geld er zo uit. Bevalt een model je goed, dan is het verstandig om er nog eentje van te kopen. Omdat je niet weet hoe deze beha zal vallen, is het verstandig om deze in de winkel te kopen waar je goed advies krijgt. Let er bij het kopen op dat de beha lekker zit en nergens knelt of irriteert. Kijk ook of de bh voldoende steun biedt. Hoe werken de clips om de cups te openen? Vroeger hadden voedingsbeha’s geen beugels omdat de metalen beugels je borstweefsel zouden kunnen beschadigen. Tegenwoordig zijn de beugels van voedingsbeha’s helemaal veilig. Er zijn tegenwoordig ook voedingsbh’s met een beugel van gel.

Zwangerschapsbh en voedingsbh voor grote cupmaten

Heb je een cupmaatje meer of zoek je een voedingsbeha die veel steun biedt? Diverse labels zijn hier op ingesprongen met mooie zwangerschapsbh’s en voedingsbh’s. Deze zijn gemaakt van zachte materialen en voorgevormde buitencups die tepels en borstcompressen camoufleren. Sommige modellen zijn voorzien van een speciale binnencup waarbij de tepel direct op de juiste hoogte zit als je de buitencup opent. Ideaal voor het aanleggen van je baby en het helpt tepelkloven voorkomen!

Slips voor als je zwanger bent

Denk bij zwangerschapslingerie ook aan het kopen van een paar goede zwangerschapsslips. Daarvan zul je veel plezier hebben: ze zijn speciaal gemaakt om niet onder je buik te kruipen maar lekker met je boller wordende buik mee te rekken. Ook zwangerschapsslips en broekjes zijn er in allerlei uitvoeringen. Hier geldt: je draagt wat jij prettig vindt, zelfs als dat een string is. Wil je iets meer ondersteuning voor je groeiende buik, dan is een hipster of short, die (deels) over je buik loopt, een fijne keuze.

Slips voor na de bevalling

Geef je borstvoeding? Dan ben je al snel een paar kilo kwijt. Om je buik echt goed in vorm te krijgen kun je een speciaal broekje dragen. Ook na een keizersnede zorgt deze pantyslip voor aangename ondersteuning.

Lingerie voor in de kraamtijd

In de eerste weken na de bevalling is een kraambeha of een topje fijn om te dragen. Je hebt dan geen last van haakjes en sluitingen en bij het voeden schuif je gewoon de cup omhoog. Een voedingsbeha is dan nog niet nodig. Ook kan het zijn dat je last hebt van flinke stuwing waardoor een beha je irriteert. Voor het voeden tijdens de nacht is een nachthemd met voedingsopeningen ideaal. Je krijgt het dan minder snel koud omdat je niet te bloot zit en is ook handig als je wilt voeden tijdens het kraambezoek.

Waar kan ik zwangerschapslingerie kopen?

Je kunt terecht in grotere babyspeciaalzaken, lingeriezaken en winkels die zijn gespecialiseerd in zwangerschapskleding.

Foto: Anita Maternity

Meer over zwangerschapskleding