De komende Spielwarenmesse wordt gehouden van 1 tot 6 februari a.s. Een speciaal gedeelte is ingericht voor inkopers voor babyartikelen en speelgoed, deze is te vinden tussen hallen 2, 3 en 4. Hier zijn op 800 m2 verschillende categorieën vertegenwoordigd: speelgoed, textiel, reissystemen, voeding en verzorging, veiligheid en productlicenties. Sabine Liebscher, Senior Project Manager bij Spielwarenmesse daarover: ‘Het is ons doel om bezoekers het volledige aanbod te laten zien op het gebied voor baby’s en peuters. De lichte passagehal zal een bron van inspiratie zijn.’

Ontdek de nieuwste producten in de TrendGallery

De speelgoedexperts uit het Trend Comité van de Spielwarenmesse hebben voor het komende seizoen weer een aantal trends gesignaleerd.

Body and Mind in balansbodyandmind

Veel kinderen leiden een druk leven als gevolg van school en talloze activiteiten. Dit zorgt voor stress. De trend ‘body and mind’ is erop gericht om lichaam en geest weer in balans te brengen met behulp van speelgoed.

Girl Power helpt meisjes ondersteunen

Opgroeiende meisjes wereldwijd kunnen wel wat steun gebruiken zodat ze sterk, zelfverzekerd en zelfstandig worden om hun interesses en doelen na te streven. Bepaalde hulpmiddelen in de vorm van speelgoed geeft ze mogelijkheden zichzelf verder te ontplooien.

Swap & Collect revival

Verzamelen is een hobby voor jong en oud. Niet alleen het ruilen en handelen is girlpowerdaarbij belangrijk, ook de sociale vaardigheden. Door slim onderhandelen lukt het je namelijk om de ontbrekende onderdelen te krijgen. Diverse licenties geven een nieuwe dimensie aan het thema ruilen en verzamelen.

Al deze trends zijn te vinden in hal 3A waar de thema’s duidelijk zijn ingedeeld op een royaal paviljoen. Hier vinden ook deskundige presentaties plaats van onder andere Reyne Rice (journalist en trendwatcher, USA) en Dr. Maria Costa (marktonderzoeker, speelgoedinstituut Spanje). U krijgt hier bijvoorbeeld tips om deze trends in uw winkel naar voren te brengen voor een maximaal effect.

Korting op entreekaarten en eendaagse charter

Entreekaarten zijn vooraf met korting te bestellen, ga daarvoor naar de ticketshop van de Spielwarenmesse.swap-en-collect
Efficiënt zakendoen? Neem daarvoor de eendaagse chartervlucht van TradeFairs op donderdag 2 februari!
www.spielwarenmesse.de