Grafische projecten

Hoe belangrijk internet ook is, print is voor uitgever en hoofdredacteur Carola Siksma een blijvertje. ‘De liefde voor print is al ontstaan tijdens mijn jonge jaren waar ik bij een grote uitgeverij naast mijn marketing en communicatiewerkzaamheden, diverse grafische producties verzorgde. Sinds 2000 heb ik mijn eigen gespecialiseerde uitgeverij en verzorg ik de redactie, vormgeving en het drukwerk van o.a. BabyWereld.’

Waarom is print belangrijk?

  • Nieuws of informatie uit een vakblad of krant komen betrouwbaarder over dan een online banner, bericht of een advertentie van een zoekmachine. Hierdoor is het rendement vaak hoger. Grote merken zijn vaak terughoudender als het gaat om online adverteren.
Carola Siksma Ruiters
  • Met print ben je niet afhankelijk van Adblockers en grote partijen zoals Facebook en Google, die van tijd tot tijd hun algoritmes wijzigen met alle gevolgen van dien.
  • Print kan worden doorgegeven van hand tot hand, dat verhoogt de bereikbaarheid.
  • Met print heb je iets fysieks in handen, dat is prettig om uit te delen op bijvoorbeeld beurzen!
  • Print is een rijk medium en leent zich beter voor diepgaande artikelen dan online.
  • Met regelmatige print krijg je meer binding met de doelgroep.
  • Bij print hoef je minder rekening te houden met het grafisch overbrengen van de boodschap in een advertentie, ontwerpers hebben meer vrijheid zonder risico dat deze door bijv. Facebook wordt afgekeurd.
  • Print is een ‘lean back’ medium; de lezer kiest zelf wat, hoeveel en wanneer hij leest en is op een gegeven moment ook uit. Online vraagt een actieve houding, social media is geschikt om je bereik te vergroten. Print gecombineerd met online en social versterken elkaar juist door naar elkaar te verwijzen.

Begeleiding grafische productie

Dus: heb je plannen voor het maken van een folder voor een beurs, bedrijfsbrochure of anders? Ik help je graag. Naar wens neem ik het maken van de redactie, vormgeving en/of  drukproces van je uit handen. Zie hieronder voorbeelden van het vakblad BabyWereld, trendmagazine BabyStuf en een minimagazine voor Moedermelk Netwerk en Borstkolfwinkel voor uitreiking op de Negenmaandenbeurs.

Neem contact op met Carola

Babystuf
moedermelk netwerk