anita maternity

Als je zwanger bent, verandert je lichaam in een snel tempo. Op een bepaald moment red je het niet meer met je eigen lingerie. Goede zwangerschapslingerie zoals van Anita maternity zorgt voor ondersteuning daar waar het nodig is, zit supercomfortabel en ziet er ook nog eens heel modieus uit! En is de baby geboren dan kun je bij Anita terecht voor praktische voedingsbeha’s en ondersteunende slips om je figuur te ondersteunen. Zo ben je snel weer in vorm!

3 maanden zwanger: koop een zwangerschapsbeha

Tijdens de zwangerschap bereidt je hele lichaam zich voor op de komende bevalling en borstvoeding. Je borsten worden gevoeliger, nemen snel in omvang toe en je oude beha’s passen niet meer goed. Dit is een goed moment om een zwangerschapsbeha aan te schaffen zoals van Anita maternity.

Wat is een zwangerschapsbeha

Een zwangerschapsbh heeft cups die gemaakt zijn van zacht en rekbaar materiaal en de beugels ontbreken. Dat is belangrijk want het gaat om gevoelig borstweefsel en het materiaal moet met je borsten meegroeien. Voor een goede ondersteuning zijn bij een zwangerschapsbh de schouderbanden en onderborstband breder dan van een gewone beha.

anita zwangerschapsbeha
anita zwangerschapsbeha
anita zwangerschapsbeha

Waarom is een zwangerschapsbeha belangrijk?

Met het groeien van je buik worden ook je borsten groter. Schrik niet, het gaat soms wel om een paar cupmaten! Met het zwaarder worden van je borsten kun je last krijgen van rug- en nekpijn. De zwangerschapsbeha’s van Anita maternity zorgen voor een juiste ondersteuning, helpen zwangerschapsstriemen te voorkomen, bieden comfort en zorgen ervoor dat je kleding mooier staat.

Wanneer koop je een zwangerschapsbeha?

Zodra je merkt dat je beha te klein zit of knelt, dat is meestal rond de 3e of 4e maand van de zwangerschap, is het verstandig om een goede zwangerschapsbeha te kopen. Wist je dat er ook hippe zwangerschapsbustiers zijn met ingebouwde verstevigingszones?

5-6 maanden zwanger: ondersteunende buikband BabyBelt

Je groter en zwaarder wordende buik is een flinke belasting voor je rug. Je lichaam probeert deze belasting te compenseren en dat kan weer leiden tot rugpijn en bekkenpijn. Anita BabyBelt is een bewezen hulpmiddel dat je buik ondersteunt, je rug ontlast en bekkenpijn verlicht. Het dragen van de BabyBelt tijdens de zwangerschap helpt je ook weer snel in vorm te komen nadat de baby geboren is. De Anita BabyBelt buikband heeft een breed formaat en met het klittenband sluit je de buikband op de voor jou meest comfortabele stand.

anita buikband

8- 9 maanden zwanger: tijd voor een voedingsbeha

Na de geboorte van je baby zijn je borsten in de borstvoedingsperiode wat zwaarder dan normaal, dit komt door het groeiende melkklierenweefsel. Met een goed passende voedingsbh geef je je borsten de nodige steun en ontlast je rug- en nekspieren! De voedingsbeha’s van Anita maternity zijn gemaakt van zachte materialen, knellen de gevoelige borsten niet af, zitten comfortabel en zien er ook prachtig uit.

Hoe werkt een voedingsbh?

Een voedingsbh werkt anders dan een zwangerschapsbh. Bij een voedingsbeha zitten er clips op de schouderbanden waarmee je de cups kunt openen om borstvoeding te geven. Op die manier hoef je niet je hele beha uit te doen! De voedingsbh’s van Anita maternity hebben cups die met één hand kunnen worden geopend en gesloten. Ook als de cups zijn geopend krijgen je borsten goede ondersteuning. Zo kun je de baby makkelijk aanleggen voor het geven van borstvoeding.

anita voedingsbeha
anita voedingsbeha
anita voedingsbeha

Welke voedingsbh is fijn?

Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. Anita maternity heeft een ruime keuze in modellen en kleuren. Glad of met prachtig kant, in huidkleur, pittig zwart of mooie pastellen. Een paar handige tips: probeer in de winkel verschillende modellen en maten uit. Kijk of de schouderbanden breed genoeg zijn en of ze voldoende steun geven. Er mogen geen scherpe naden in de cups zitten omdat deze je borstweefsel kunnen irriteren. Je kunt een voedingsbh het beste passen in de winkel met het haakje in de strakste stand, dan is er voldoende groeiruimte voor je borsten. De verkoopster in de winkel kan je hierbij zeker helpen! Begin met het kopen van één voedingsbh, zodra je begint met voeden is het verstandig er minimaal nog een bij te kopen. Je draagt deze voedingsbh’s continu zeer intensief, dus het is fijn als je kunt wisselen om ze te wassen!

Wanneer is het verstandig om een voedingsbeha te kopen?

Het advies luidt om een voedingsbh niet eerder dan de achtste maand van de zwangerschap aan te schaffen.

Na de bevalling snel weer in shape met ReBelt panty

Als je baby geboren is wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk weer je oude figuur terug. Geef je borstvoeding? Dan ben je snel een paar kilo kwijt. De Anita maternity shapewear helpt je met het terugkrijgen van je figuur. Om je buik echt weer goed in vorm te krijgen kun je een ReBelt panty dragen. Ook na een keizersnede zorgt deze pantyslip voor een goede ondersteuning.

anita rebelt shape

Bekijk hier de hele collectie van Anita maternity.
Al meer dan 50 jaar begeleidt Anita maternity vrouwen in alle fasen: tijdens de zwangerschap, bij het geven van borstvoeding en om je lichaam weer in shape te krijgen. Vergis je niet, je draagt deze lingerie misschien niet zo lang, maar wel heel intensief, dus mag je hier zeker wat aandacht aan besteden!

In samenwerking met Anita maternity
Bekijk meer nieuwe babyspullen