babyskills kalender helpt bij voorkeurshouding baby

Onvoldoende kennis over de motoriek van baby’s heeft ertoe geleid dat 80 procent van de baby’s een voorkeurshouding ontwikkelt. Een handige kalender ontworpen door kinderfysiotherapeut Nienke Bergsma biedt ouders handvatten hoe ze dit kunnen voorkomen.

Hulp bij het voorkomen van een voorkeurshouding van baby’s

Kinderfysiotherapeut Nienke Bergsma (foto hiernaast) ziet dagelijks ouders met hun baby’s die haar vragen om advies. Maar als ze bij haar op consult komen is er al een voorkeurshouding ontwikkeld en zijn er al motorische problemen. Nienke: ‘Ouders trekken te laat aan de bel, dat komt omdat ze onvoldoende kennis hebben. Ook mijn vriendinnen vroegen me altijd om naar hun baby’s te kijken, ging het goed met de ontwikkeling? Dat bracht me op het idee om iets te maken dat ouders op een positieve en preventieve manier helpt de groei van hun kindje te volgen en klachten voor te zijn.’

babyskills kalender nienke bergsma

Tips van de kinderfysiotherapeut aan huis

Het was de start voor de baby.skills kalender die ze samen met zus Annemarie Bergsma ontwierp. Geen moeilijk boek met veel theorie en belerende woorden, maar een handige kalender die binnen handbereik op de commode kan worden gezet. Op een gezellige en informele manier, met dagelijkse tips, een beetje theorie, leuke weetjes en eenvoudige oefeningen die ouders al tijdens de verschoonmomenten kunnen doen. Nienke wil met de kalender ouders zo veel  mogelijk helpen en begeleiden bij de motorische ontwikkeling van hun kindje, van dag één tot het moment dat de baby zijn of haar eerste stapjes zet.

Uitnodigende oefeningen

Het ontwikkelen van een voorkeurshouding kan resulteren in een scheef hoofdje en scheefstaande oortjes. Dat is een esthetisch probleem maar het wordt ernstiger als baby’s door onvoldoende beweging een verkeerde houding krijgen met alle gevolgen van dien. De uitnodigende oefeningen op de kalender helpen dit te voorkomen, problemen zoals reflux te herkennen en tegelijkertijd leren ouders meer over de ontwikkeling van hun kind. Op de site en op Instagram zijn begeleidende en ondersteunende video’s terug te vinden waarin Nienke stap voor stap de oefeningen uitlegt. Zoals: hoe leer ik mijn baby van niets tot loslopen?

De Baby.Skills methode wordt al gebruikt bij Kindergarden waar Nienke trainingen aan pedagogische medewerkers geeft en ook ouderavonden verzorgt.

Meer informatie op: baby-skills.com

babyskills kalender helpt bij voorkeurshouding baby
babyskills kalender helpt bij voorkeurshouding baby