medela essentials

Medela staat al bijna 60 jaar bekend om hoogwaardige producten die moeders en hun baby’s helpen met het geven van borstvoeding. Met een volledig assortiment van borstkolven en borstvoeding-essentials is Medela de vertrouwde partner voor moeder en baby, voor, tijdens en na de zwangerschap. Om de borstvoedingservaring van moeder en haar kind nog beter en prettiger te maken is Medela voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe artikelen én het verbeteren van de huidige productenlijn.

Vernieuwde Purelan Lanolinezalf: smeert beter, werkt langer

Meer dan 60% van de borstvoedende moeders koopt een tepelzalf voor de verzorging van haar tepels. Het overgrote deel doet dit na de bevalling en tijdens de borstvoedingsperiode. Ze vertrouwen daarbij op het advies van de kraamverzorgende, verloskundige of lactatiekundige en ook op ervaringen en aanbevelingen van andere moeders. Medela helpt deze moeders al jaren met Purelan, een zalf van 100% lanoline die verzacht en verzorgt, ontwikkeld met de expertise van Medela en geliefd door moeders en professionals.

Een nieuwe formule

Dit najaar introduceert Medela de nieuwe Purelan Lanolinezalf. De zalf is nu nog fijner om aan te brengen en te gebruiken. De nieuwe formule heeft een rijke textuur, is makkelijk smeerbaar en heeft een neutralere geur en smaak. Hij heeft een hoge mate van waterabsorptie, waardoor het vocht vastgehouden wordt in de opperhuid. De tepelzalf bestaat uit slechts één ingrediënt, namelijk lanoline van medische kwaliteit en is vrij van additieven, conserveringsmiddelen, geurstoffen en parabenen. Daarnaast is de lanolinezalf dermatologisch getest en hypoallergeen. Het is niet nodig om Purelan te verwijderen voordat de moeder haar baby aanlegt. Deze tepelzalf is veilig voor moeder en baby, effectief en natuurlijk. Purelan is het ideale hulpmiddel in het geval van tepelkloven, droge en pijnlijke tepels of andere droge, schrale plekjes. Ook de tubes zijn vernieuwd. Ze voldoen aan de hoogste medische standaard en zijn hygiënisch, veilig en gebruiksvriendelijk. De nieuwe Medela Purelan lanolinezalf is verkrijgbaar in een handige tube van 7 gram voor onderweg of in een grotere tube van 37 gram.

Nieuwe Harmony handkolf – nu ook met Flex borstschild

De nieuwe Medela Harmony handkolf beschikt nu ook over het unieke Flex borstschild. De Harmony is een kleine, lichte handkolf die gemakkelijk mee kan worden genomen. Ideaal voor onderweg of als back-up voor de elektrische borstkolf. De Medela Harmony is de enige handkolf met een twee fasen systeem door de ergonomische 2-Phase hendel, waarmee het natuurlijke zuigritme van de baby wordt nagebootst. Daarnaast is deze kolf eenvoudig uit elkaar te halen en schoon te maken. De vernieuwde Harmony is uitgerust met het unieke Flex borstschild voor meer melk en meer comfort tijdens het kolven.

Wat maakt het Flex borstschild zo uniek?

Het Flex borstschild heeft een wijdere openingshoek van 105°, wat voor een betere pasvorm zorgt. Dit helpt voorkomen dat de melkkanalen samengedrukt worden. Dit levert meer melk op en zorgt ervoor dat de borsten beter worden geleegd. De ovale vorm van het Flex schild kan 360° worden gedraaid. Zo kan een moeder het borstschild plaatsen in de positie die het beste aansluit op haar borst. De zachte, flexibele rand van het schild zorgt voor een natuurlijk en comfortabel gevoel tijdens het kolven. De kolf wordt dit najaar geïntroduceerd en ligt vanaf oktober in het schap.

Waarom een handkolf?

Uit onderzoek weet Medela dat handkolven vaak al voor de bevalling worden gekocht. Moeders zijn graag voorbereid en kopen een handkolf ‘just in case’. Hij is licht en compact en daardoor altijd makkelijk mee te nemen. Maar ook als back-up voor haar elektrische kolf zorgt deze kolf voor een gerust gevoel. Met de unieke 2-Phase hendel kolft ze met Harmony volgens hetzelfde natuurlijk ritme als haar baby drinkt.

Nieuwe look

Met de introductie van deze twee producten verfrist Medela hun verpakkingslijn. Het herkenbare ‘Medela-geel’ in combinatie met mooie sfeer- en productafbeeldingen zorgt voor herkenbaarheid in het schap. Medela besteedt veel aandacht aan  duidelijke visuele communicatie over de eigenschappen van ieder product en de nieuwe, duurzamere verpakking zorgt voor minder afval.

Voor meer informatie: medela.nl

medela purelan
medela purelan
medela handkolf flex